• Κατανοητή η αγανάκτηση, καταδικαστέα η εκτροπή

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία κατανοεί ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που ωθούν κάθε απόγευμα πολλούς συμπολίτες μας, αγανακτισμένους, στις πλατείες των πόλεων σε όλη την Ελλάδα: τα άτολμα και μη δικαίως κατανεμημένα βάρη που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση, η ανεργία, η μη ελευση σημαντικών επενδύσεων, η διατήρηση των προκλητικών προνομίων συγκεκριμένων ομάδων, η υπερφορολόγηση, η αδυναμία κάθαρσης πολλών υποθέσεων και απόδοσης ευθυνών, ο φόβος ότι δημόσια περιουσία θα εκποιηθεί, η έλλειψη οράματος και η αγωνία για το αύριο.

  Προβληματιζόμαστε όμως ιδιαίτερα, όταν οι παραπάνω εκδηλώσεις δεν παραμένουν ειρηνικές και ακηδεμόνευτες.

  Ανησυχούμε σοβαρά για ενέργειες όπως η χλεύη του Κοινοβουλίου συλλήβδην ως θεσμού, οι γενικεύσεις ότι κάθε πολιτικός είναι κλέφτης, ο αποκλεισμός της εισόδου της Βουλής, η παρεμπόδιση και ο προπηλακισμός κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

  Τέτοιες ενέργειες συντελούν σε παράκαμψη των συντεταγμένων δημοκρατικών θεσμών ως βάσης αναζήτησης λύσεων, και ανοίγουν την Κερκόπορτα για αυταρχικές παρεμβάσεις και ολοκληρωτικές κατευθύνσεις.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει την ελεύθερη έκφραση κάθε άποψης, αλλά καταδικάζει την οποιασδήποτε μορφής πολιτική βία και την καλλιέργεια κλίματος εκτροπής από τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία έχει ασχοληθεί εκτενώς με τους λόγους αγανάκτησης των πολιτών πολύ πριν γιγαντωθούν τα προβλήματα και έχει επανειλημμένα καταθέσει τις προτάσεις της στην ελληνική κοινωνία.

Comments are closed.