• Αναστολή Λειτουργίας

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, μετά την ολοκλήρωση του 10ου Συνεδρίου της, ανακοινώνει την αναστολή της λειτουργίας της για το ορατό μέλλον.

  Ενώ διατυπώθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και οπτικές για την παρούσα πολιτική κατάσταση, εντούτοις διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν οι ανθρώπινοι πόροι στο κόμμα για να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες, πολλαπλές προκλήσεις.

  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια και ελπίζουμε η παρουσία μας και το ήθος μας να ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες τους, ακόμα και αν τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά.

  Θέλουμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε τα πρώην μέλη μας – που στο παρελθόν συνεισέφεραν στον αγώνα μας για την ελευθερία – καθώς και τα νυν μέλη.

  Για την πορεία της Φιλελεύθερης Συμμαχίας δεν είναι κανείς άλλος υπεύθυνος/-η εκτός από εμάς τους ίδιους/-ες και τις αποφάσεις και δράσεις που πραγματοποιήσαμε. Είναι φανερό πως οι φιλελεύθεροι πολίτες, που είναι περισσότεροι από την εκλογική απήχηση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, δεν θεώρησαν το κόμμα ως την καλύτερη εκλογική επιλογή. Για το παραπάνω, αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου την ευθύνη.

  Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την συνέχεια ως πολιτική αρετή και να μην σταματήσουμε μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, μια συνήθης πρακτική όμορων κινήσεων τα τελευταία 30 χρόνια που αμαύρωσε τη φήμη των φιλελεύθερων. Αντέξαμε 16 χρόνια.

  Η Ελλάδα του 2023 δεν είναι η ίδια με αυτή του 2007. Σε κάποια σημεία, η Ελλάδα έχει γίνει πιο φιλελεύθερη χώρα, ιδιαίτερα στην αντίληψη πολλών πολιτών για την ελεύθερη οικονομία και τις ατομικές ελευθερίες. Σε άλλα θέματα όπως π.χ. στη μετανάστευση, οι απόψεις των πολιτών είναι πιο αντιφιλελεύθερες. Παρακολουθούμε με απογοήτευση πως πάρα πολλοί Έλληνες πολίτες δεν μπορούν να δουν τον φασισμό του 21ου αιώνα στο πρόσωπο της Ρωσίας και γενικότερα την ολοκληρωτική τάση σε πολλές δυτικές χώρες. Οι φιλελεύθεροι και οι φιλελεύθερες πρέπει να βρουν μια πειστική απάντηση στα επικίνδυνα αφηγήματα της απομόνωσης και της ξενοφοβίας.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία δεν έχει κανένα οικονομικό χρέος ή δάνειο και όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες της είναι τακτοποιημένες.

  Ο ιστότοπος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας (fisy.gr) θα παραμείνει στο διαδίκτυο ως κληρονομιά λόγου ενός φιλελεύθερου κόμματος.

Comments are closed.