• Για την κινητικότητα στο μεταρρυθμιστικό χώρο

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αισιοδοξία την κινητικότητα στον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό χώρο. Πρόκειται για κινήσεις που έχουν ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο να προωθούν την ατομική πρωτοβουλία, την άρνηση της κρατικής παρεμβατικότητας, θέτοντας τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας και της ανοιχτής κοινωνίας στο επίκεντρο της ανάπτυξης ως μια υπεύθυνη στάση απέναντι στην τυφλή οργή και αγανάκτηση των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης, των ολοκληρωτικών πρακτικών και της συνωμοσιολογίας της Αριστεράς και της Δεξιάς.

  Από τις πολυάριθμες μη πολιτικές, εθελοντικές, άτυπες κοινότητες πολιτών σ’όλη την Ελλάδα, μέχρι την ίδρυση του κινήματος ”Δημιουργία Ξανά’ και της πολιτικής πρωτοβουλίας του ‘Κοινωνικού Συνδέσμου”, πολίτες που πιστεύουν στο άνοιγμα της χώρας στον κοσμοπολιτισμό, στις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στην πολιτική, δραστηριοποιούνται, αρθρώνοντας έναν δημιουργικό αντίλογο απέναντι στο φαιοκόκκινο λαϊκισμό. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η Ελληνική κοινωνία να έχει τα αντισώματα που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την οικονομική και πολιτική κρίση που διανύει.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία χαιρετίζει αυτές τις πρωτοβουλίες και θα βοηθήσει όσο μπορεί στην ανάπτυξή τους.

  Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι ο κατακερματισμός δυνάμεων μπορεί να εμποδίσει τη γενικότερη πρόοδο αυτού του χώρου με μια κάθοδο πολλών σχημάτων στις επόμενες κρίσιμες εκλογές, οπου κανένα δε θα πετύχει ένα αξιόλογο ποσοστό.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία επιθυμεί την δημιουργία ενός εκλογικού συνδυασμού συνασπισμού κομμάτων και κινήσεων που θα μπορέσει να συσπειρώσει τις φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και να δώσει μια ηχηρή απάντηση για την Ελλάδα της γνώσης, της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης.

  Όλοι μαζί μπορούμε!

  Διαβάστε επίσης

  Για την Ενότητα του Φιλελεύθερου Χώρου

  Δυστυχώς πτωχεύουμε…αγανακτώντας

Comments are closed.