• Χρειαζόμαστε μια Αστυνομία που να μπορεί να προστατεύσει τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών

  Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στο Σύνταγμα είναι μια ανοιχτή αμφισβήτηση του δημοκρατικού πολιτεύματος, μια προσπάθεια δημιουργίας λογικών πραξικοπήματος.

  Ομάδες ακροδεξιών στοιχείων στην “πάνω πλατεία” και ομάδες κομμουνιστών τραμπούκων στην “κάτω πλατεία”, αποτελώντας ένα μειοψηφικό αλλά δυναμικό κομμάτι των αγανακτισμένων πολιτών, προσπαθούν με απίστευτη ένταση και βία να εμποδίσουν άμεσα και πρακτικά τόσο την ειρηνική διαμαρτυρία των συμπολιτών τους, όσο και τη λειτουργία των θεσμών και του Κοινοβουλίου. Και παρεμπόδιση ή απαγόρευση της λειτουργίας της Βουλής έχουμε μόνο σε περιόδους χούντας.

  Λόγω του αστείρευτου λαϊκισμού, που αποτελεί άλλωστε και μια από τις βασικές αιτίες της σημερινής κρίσης, οι ομάδες αυτές και οι φορείς που τις στηρίζουν, δεν καταγγέλλονται σχεδόν από κανένα. Αντίθετα προβάλλονται και “χαϊδεύονται” στα κανάλια και όποιος τολμήσει να ψελλίσει το αυτονόητο, ότι δηλαδή αυτή η λούμπεν απαξίωση του πολιτικού συστήματος, τα σπασίματα και η βία οδηγούν σε μαύρο ή κόκκινο φασισμό, δέχεται φοβερές φραστικές και σωματικές επιθέσεις.

  Το φαιοκόκκινο μέτωπο (ναζιστές, κομμουνιστές, συνδικαλιστές, κομμάτι της Εκκλησίας και πατριδοκάπηλοι) αφού εμπόδισε κάθε πρόοδο τα τελευταία 30 χρόνια, δίνει την ύστατη μάχη οπισθοφυλακών και προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα μαζί του, αν πρόκειται να χάσει τα προνόμιά του.

  Από την άλλη πλευρά, η μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε απροσπέλαστο πεδίο συμβατικού και χημικού πολέμου είναι αδικαιολόγητη και η ευθύνη βαραίνει την ηγεσία του Υ.Π.ΠΟ και της ΕΛ.ΑΣ. που οφείλει να αποτρέπει τέτοια φαινόμενα, όχι να συμβάλλει στη δημιουργία τους.

  Η Αστυνομία έχει καθήκον να προστατεύει την τάξη και να εφαρμόζει τον νόμο ώστε να ισορροπούνται τα αλληλοσυγκρουόμενα δικαιώματα των πολιτών. Πρέπει λοιπόν να μην δημιουργεί περισσότερο χάος από αυτό που υπάρχει. Η Αστυνομία οφείλει να καλλιεργεί αίσθημα εμπιστοσύνης στους πολίτες. Οφείλει να αφοπλίζει, να ακινητοποιεί και να συλλαμβάνει τους ταραξίες αλλά όχι να βιαιοπραγεί. Η Αστυνομική βία καταστρέφει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και διαιωνίζει ένα φαύλο κύκλο ανομίας και απαξίωσης.

  Οι δημοκράτες πολίτες, οι φίλοι της ελευθερίας και της προόδου έχουν χρέος και ευθύνη να αντιπαρατεθούν στον ανορθολογισμό, στη βία και στη χυδαιότητα της αυτοδικίας, των στημένων “λαϊκών συνελεύσεων” και της απολυταρχικής αστυνομοκρατίας.

Comments are closed.