• Όμως ανασχηματισμό της πολιτικής πότε θα δούμε;

  Και μετά από ένα τριήμερο πολιτικών αναταράξεων, ο ανασχηματισμός εγένετο;

  Μάλλον όχι. Γιατί το μόνο που είδαμε ήταν μια αναδιάταξη παλαιοκομματικών στελεχών σε κυβερνητικές θέσεις, με μοναδικό γνώμονα, τη διατήρηση των εσωκομματικών ισορροπιών για την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

  Και βέβαια, τόσο οι πολίτες όσο και η διεθνής κοινότητα, συνειδητοποίησαν ότι μάλλον, δεν μπορούν να περιμένουν κάτι περισσότερο από αυτή την αποτυχημένη συνταγή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, θλίβεται βαθύτατα όταν συνειδητοποιεί, για ακόμη μια φορά, ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα, με προεξέχουσα την Κυβέρνηση, περιμένει τον ”απο μηχανής Θεό” να σώσει τη χώρα από τον πνιγμό, ενώ ταυτόχρονα, αρνείται πεισματικά να κουνήσει έστω κι ένα δαχτυλάκι που θα μπορούσε να μας κρατήσει στην επιφάνεια.

  Στη Φιλελεύθερη Συμμαχία πιστεύουμε, ότι η μόνη διέξοδος από την πολιτική και οικονομική κρίση που βιώνουμε, είναι η απελευθέρωση από τον στενό κρατικό εναγκαλισμό των παραγωγικών δυνάμεων του Έλληνα και η θεσμική χάραξη μιας πολιτικής ΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ της γραφειοκρατίας και του κομματικο-συνδικαλιστικού κατεστημένου στην οικονομική και εργασιακή ζωή του πολίτη. Μόνο η περισσότερη ελευθερία και το μικρότερο κράτος, θα μας φέρουν ευκαιρίες, ευημερία και επανατοποθέτηση στο χάρτη των ανεπτυγμένων χωρών.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, καλεί τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση αλλά και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, για το καλό της χώρας, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προωθήσουν μέτρα που θα ελαττώσουν το κράτος και την κρατική σπατάλη, θα μειώσουν τους φόρους, και θα περιορίσουν τον γραφειοκρατικό εναγκαλισμό σε κάθε δημιουργική προσπάθεια του Ανώνυμου Έλληνα. Εάν εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν άκριτα τις επιδιώξεις ορισμένων, γνωστών ομάδων συμφερόντων, τότε το τέλος θα έρθει νωρίτερα από ότι περιμένουμε…

Comments are closed.