• Το μαύρο πρόσωπο της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού

    Για άλλη μια φορά η ελευθερία του λόγου πληγώθηκε βάναυσα από τρομοκράτες αμφίβολης προς το παρόν προέλευσης.  Δώδεκα άνθρωποι μέχρι στιγμής έχουν εκπνεύσει επειδή έκαναν το “έγκλημα” να εργάζονται σε ένα σατιρικό περιοδικό, το Charlie Hebdo, στο Παρίσι, το οποίο ισλαμικοί κύκλοι πρόσφατα είχαν απειλήσει για σειρά σκίτσων με θέμα τον Μωάμεθ.

    Παράλληλα, τέτοιου είδους φαινόμενα αναπαράγουν ασύμμετρη βία από άλλες εξτρεμιστικές ομάδες του άλλου άκρου εναντίων συνανθρώπων μας οι οποίοι είτε πιστεύουν σε κάποιον άλλον θεό ή έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος.
    Καθε τρομοκρατική επίθεση στο όνομα ενος άλλου “θεού” , ενός άλλου τρόπου ζωης ή μιας άλλης κουλτούρας, δεν υπογραμμίζει την ανάγκη της περιχαράκωσης και του κλειστού κοσμου. Αντίθετα, υπενθυμίζει την αναγκαιότητα της ανοικτής κοινωνίας και του σεβασμού της διαφορετικότητας που οδηγούν στην αποδοχή του “αλλου” και στην ειρηνική συνύπαρξη.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχια πιστεύει στη διαφορετικότητα και στην ανεκτικότητα και δεν θα σταματήσει ποτε να υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου και κάθε άλλη ελευθερία.
    Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Comments are closed.