• Εκλογές και η επόμενη ημέρα: πέρα από την οργή και το φόβο

  Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής θυμίζει πεδίο μάχης στο οποίο αναμετρούνται η οργή και ο φόβος. Τα αντίπαλα στρατόπεδα βασίζονται στο λαϊκισμό και την υπεραπλούστευση. 

  Οι ελάχιστες φιλελεύθερες φωνές, που ενσωματώθηκαν στα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές, δεν μπορούν να ακουστούν μέσα στη βοή της μάχης. Και φυσικά δεν μπορούν να αλλάξουν το κλίμα.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία αναζήτησε μια ειλικρινή συνεργασία. Δεν βρήκε, όμως, ούτε συνεργάτες ούτε ειλικρίνεια. Οι δυνάμεις μας -οικονομικοί πόροι και ανθρώπινο δυναμικό- δεν μας επιτρέπουν την αυτόνομη παρουσία. Επιλέξαμε, λοιπόν, την πιο έντιμη και ξεκάθαρη στάση: απέχουμε.

  Ως ελεύθεροι πολίτες, τα μέλη της Φιλελεύθερης Συμμαχίας θα κάνουν τη δική τους επιλογή.

  Ως πολιτικός σχηματισμός, θα είμαστε ξανά εδώ την “επόμενη ημέρα”, όταν ο φόβος, το ψέμα και ο λαϊκισμός θα έχουν θεριέψει και θα πρέπει η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα.

  Μακριά από τον συντηρητικό πατερναλισμό της κρατικιστικής δεξιάς. Μακριά και από τον παρωχημένο και ιδεοληπτικό προστατευτισμό της κρατικιστικής αριστεράς.

  Στον δρόμο για μια Ελλάδα με περισσότερες ελευθερίες, με ισονομία και με ανεκτικότητα, με όραμα και τόλμη, για να αλλάξουμε όλα αυτά που μας πληγώνουν. ΕΚΕΙ θα συναντηθούμε ξανά, οι φιλελεύθεροι και οι φιλελεύθερες, οι νέοι και οι νέες στην καρδιά. Πιο δυνατές. Πιο δυνατοί.

Comments are closed.