• Τα Golden Boys των ΔΕΚΟ ταλαιπωρούν τους πολίτες

  Σήμερα, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου τα golden boys των ΔΕΚΟ τραβούν για άλλη μια φορά χειρόφρενο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκαλώντας την ταλαιπωρία του συνόλου των πολιτών. Είχε ήδη προηγηθεί η χθεσινή παράνομη πράξη των οδηγών της ΕΘΕΛ να κλείσουν τις εξόδους των αμαξοστασίων, με αποτέλεσμα οι Αθηναίοι πολίτες να περιμένουν με βροχερό καιρό επί ώρες στις στάσεις των λεωφορείων.

  Τα golden boys των ΔΕΚΟ αντιδρούν στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια διατήρησης των ”κεκτημένων” τους. Δυστυχώς οι προωθούμενες αλλαγές αποτελούν άλλο ένα μεσοβέζικο προϊόν, από αυτά που η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσε να νομοθετεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, στη προσπάθεια της να αντισταθεί στις υποδείξεις του μνημονίου για ριζικές και καθαρές λύσεις και να ελαχιστοποιήσει το πολιτικό κόστος των παρεμβάσεων της.

  Περιορίζονται σε μεσοσταθμική μείωση αποδοχών κατά 10%, δεν θίγουν τη δεξαμενή των προνομίων, δεν είναι στη κατεύθυνση της ριζικής επίλυσης των προβλημάτων που προκαλούν τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ.

  Το νομοσχέδιο που εισέρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, δεν προβλέπει απομάκρυνση του πλεονάζοντος υπεράριθμου προσωπικού, αλλά μετατάξεις με διατήρηση των προσαρμοσμένων αποδοχών σε άλλες θέσεις δημοσίων φορέων με αλλότριο γνωστικό αντικείμενο ενασχόλησης, όπου ουδεμία χρησιμότητα θα παρέχουν οι μετατασσόμενοι.

  Παράλληλα μεταφέρει μέρος του βάρους στους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς, (δηλαδή τους χαμηλόμισθους, τους φοιτητές και τους συνταξιούχους), οι οποίοι θα κληθούν από το νέο έτος να προμηθεύονται εισιτήρια κατα 30% ακριβότερα.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι οι προτεινόμενες αλλαγές στις ΔΕΚΟ δεν επαρκούν για να επιτευχθεί η εξυγίανση τους και ότι θα πρέπει να ληφθούν δραστικότερα μέτρα, όπως η πλήρης αποκρατικοποίησή τους. Όσο καθυστερεί η εφαρμογή ριζικών μεταρρυθμίσεων, τόσο η πραγματική οικονομία θα βυθίζεται σε μεγαλύτερη ύφεση με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα σωρεύονται ολοένα μεγαλύτερα ελλείματα, η κάλυψη των οποίων θα απομυζά πολύτιμους πόρους από ένα ήδη τραγικά ελλειματικό προϋπολογισμό

Comments are closed.