• Οι επιχειρησιακές συμβάσεις γίνονται πράξη

  Η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στη χώρα μας είναι πλέον γεγονός. Υπεγράφη στις 29/12/2010 μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας ΝΟΓΑΛ, που εδρεύει στη Δράμα και των 120 περίπου υπαλλήλων της, με βάση το πρόσφατο νόμο (Ν 3899/2010).

  Η σύμβαση υπεγράφη προληπτικά, προκειμένου να αποφευχθούν αυξήσεις τιμών των προϊόντων τς εταιρείας, μείωση της ανταγωνιστικότητάς της και συρρίκνωση των θέσεων εργασίας, εξ αιτίας πιθανής απώλειας μεριδίων αγοράς. Προβλέπει μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατα 9% για την επόμενη διετία ενώ ταυτόχρονα εγγυάται τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας για το ίδιο διάστημα.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία χαιρετίζει την υπογραφή της πιο πάνω πρώτης επιχειρησιακής σύμβασης στη χώρα μας. Βασική προγραμματική μας θέση αποτελεί η ευελιξία στα εργασιακά θέματα. Το ανελαστικό νομοθετικό πλαίσιο, που διέπει την αγορά εργασίας αποτελεί τη βασικότερη τροχοπέδη για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τη σημαντικότερη αιτία απώλειας υπαρχουσών θέσεων.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία χαιρετίζει επίσης την ώριμη στάση των εργαζομένων της πιο πάνω εταιρείας, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης πρόταξαν τα πραγματικά τους συμφέροντα μακριά από ιδεοληψίες, αγκυλώσεις, και τις προσπάθειες κηδεμονίας τους. Αντιλαμβανόμενοι πρωτίστως τη μέγιστη σημασία διατήρησης όλων των θέσεων εργασίας τους, προχώρησαν, ενάντεια σε αφόρητες απειλές και πιέσεις των γνωστών εργατοπατέρων-προστατών, στην υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης, με συντριπτική πλειοψηφεία. Και , προς τιμή τους το έπραξαν σε μια κερδοφόρα επιχείρηση.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καταγγέλει τους εργατοπατέρες, αυτόκλητους και απρόσκλητους προστάτες των συμφερόντων των εργαζομένων, για τη λυσσαλέα επίθεση που έχουν αξαπολύσει κατα των εργαζομένων της ΝΕΟΓΑΛ, αλλά και κατα του νόμου. Το ΠΑΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, και οι κάθε λογής πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι ”τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας”, απειλούν προς κάθε κατεύθυνση και στοχοποιοόυν διοίκηση και εργαζομένους της ΝΕΟΓΑΛ.

  Φοβούνται το αύριο. Διαπιστώνουν με τρόμο ότι οι εργαζόμενοι χειραφετούνται και τους αγνοούν. Το έσχατο επιχείρημα εναντίωσης τους είναι πως η κερδοφορία της επιχείρησης δεν καθιστούσε αναγκαία την υπογραφή τέτοιας σύμβασης. Πάγια επιδίωξη τους είναι η μετατροπή όλων των επιχειρήσεων στη χώρα σε προβληματικές και υπερχρεωμένες, ώστε να νομιμοποιούνται να παριστάνουν εκ του ασφαλούς τους φιλεύσπλαχνους διασώστες εργαζομένων και θέσεων εργασίας.

  Ευτυχώς, φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν αντιληφθεί το παιχνίδι που παιζόταν στην πλάτη τους και σε βάρος τους.

Comments are closed.