• Ανοιχτά καταστήματα κάθε Κυριακή του χρόνου

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία χαιρετίζει την απόφαση του νομάρχη Αθηνών, κ. Γιάννη Σγουρού να επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων μια πρόσθετη Κυριακή το χρόνο και συγκεκριμένα τη 12η Δεκεμβρίου.

    Στη δεδομένη οικονομική συγκυρία οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που μένουν χωρίς εργασία εξαιτίας της χρεωκοπίας του Ελληνικού Δημοσίου. Η λειτουργία επομένως των καταστημάτων μια πρόσθετη Κυριακή κατα την εορταστική περίοδο θα δώσει σημαντική ανάσα σε πάρα πολλές επιχειρήσεις.

    Προκαλεί έκπληξη όμως η αναχρονιστική στάση του συνδικαλιστικού οργάνου των εμπόρων, της ΓΣΕΒΕΕ στο θέμα αυτό. Η ΓΣΕΒΕΕ δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου και αδυνατεί να καταθέσει εφαρμόσιμες λύσεις στα προβλήματα που αυτός αντιμετωπίζει.

    Αντ’ αυτού προβάλλει μαζί με τη ΓΣΕΕ λαϊκιστικές κραυγές για την άλωση της αργίας της Κυριακής, αγνοώντας επιδεικτικά πως στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο πολλά καταστήματα λειτουργούν κάθε Κυριακή με αποτέλεσμα μεγαλύτερη εμπορική κίνηση και περισσότερες θέσεις εργασίας.

    Πάγια θέση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας αποτελεί η θέσπιση ενός ελεύθερου ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων, το οποίο θα αναζωογονήσει την ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό, θα περιορίσει την ανεργία και την ακρίβεια, θα αυξήσει τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων και θα ανεβάσει την ποιότητα και το βιοτικό επίπεδο όλων μας. Αιτημά μας μια αγορά ελεύθερη, με απλούς αλλά αυστηρούς αντιμονοπωλιακούς κανόνες που θα δημιουργεί ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

Comments are closed.