• Περιμένοντας… τα γκούλαγκ

    Στην προσπάθεια για ειλικρινή και συνεπή πολιτικό διάλογο, η Φιλελεύθερη Συμμαχία χαιρετίζει την δήλωση του Σ. Ζίζεκ, κατά την διάρκεια συζήτησης του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως οποίος έχει αρνητική γνώμη για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα γκούλαγκ.

    Όπως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του ναζισμού, έτσι κι εκείνα του κομμουνισμού αποτελούν μια από τις πιο φρικιαστικές σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Στα γκούλαγκ οδηγήθηκαν, βασανίστηκαν και θανατώθηκαν εκατομμύρια ανθρώπων μονάχα υπό την υποψία πως μπορεί να έχουν αντικαθεστωτικές πεποιθήσεις. Δεκάδες είναι τα μνημεία στα θύματα αυτού το θεσμού ενώ όσοι άνθρωποι έζησαν υπό την απειλή τους έχουν απορρίψει τις ιδέες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκαν.

    Είναι αναμενόμενο όμως, όλα αυτά να μην συγκινούν τους χειροκροτητές τέτοιων δηλώσεων. Ίσως περιμένουν στα σοβαρά να διοριστούν στην θέση του δεσμοφύλακα όταν έρθουν στην εξουσία. Άλλωστε, μπορεί αυτό να είναι και το μυστικό τους όπλο για την καταπολέμηση της ανεργίας. Ενώ αν αστειεύονταν, μάλλον έχουν επιλεκτική ευαισθησία για τα θύματα του μαύρου ολοκληρωτισμού, και όχι για τα θύματα του κόκκινου, με τα οποία μπορούν να γελούν.

    Για χάρη της σαφήνειας στον πολιτικό διάλογο θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει στους πολίτες εάν μοιράζεται κατά βάση το πνεύμα των δηλώσεων του Ζίζεκ, ώστε και να μπορέσουν να διακρίνουν με ευκολία ότι η πόλωση που καλλιεργούν οι θιασώτες του αυταρχισμού στα δεξιά και στα αριστερά είναι κατ’ουσία τεχνητή. Στην Φιλελεύθερη Συμμαχία πιστεύουμε πως ο πραγματικός αντίθετος πόλος και των δυο άκρων, δεν μπορεί να είναι άλλος από την ελευθερία.

Comments are closed.