• Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει…για άλλη μια φορά

    Η ισονομία και η ισοπολιτεία μεταξύ των υποψηφίων μάλλον δεν αποτελεί πρώτιστο ζήτημα για τη Βουλή των Ελλήνων. Αυτό αποδεικνύεται με την τροπολογία που ψηφίστηκε στις 10 Απριλίου κι αφορούσε τη μείωση των προστίμων που επιβάλλονταν σε όσους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών είχαν υπερβεί το όριο δαπανών. Συγκεκριμένα οι βουλευτές Σταυρούλα Ξουλίδου (ΑΝ.ΕΛΛ.), Σ. Αναστασιάδη (Ν.Δ.), Ι. Δημαρά (ΑΝ.ΕΛΛ.), Π. Ρήγα (ΠΑΣΟΚ), Δ. Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ), Μιχ. Ταμήλο (Ν.Δ.) και Σοφία Σακοράφα (ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισαν να διδάξουν ήθος και δημοκρατικότητα ζητώντας και επιτυγχάνοντας τη μείωση των προστίμων στο 1/10 (!!!). Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ μειοψήφισε και δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε και να χαιρετίσουμε αυτή την κίνηση…

    Όπως και σε άλλους τομείς της ελληνικής κοινωνίας έτσι και στην πολιτική, τα στεγανά των κομματικών καρτέλ ευνοούν τη διαιώνιση των προνομίων τους.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καταγγέλει αυτές τις πρακτικές και απαιτεί να τηρηθεί ένα μίνιμουμ ισότητας μεταξύ των υποψηφίων σε όλων των ειδών τις εκλογές. Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τις συνθήκες ιδιότυπου μονοπωλίου και προστατευτισμού μιας κάστας ανθρώπων που συστηματικά παραβιάζουν το νόμο.

Comments are closed.