• “Ήταν μια λέξη μοναχά: ελευθερία!”

  Αν η χούντα διόριζε στην ΥΕΝΕΔ τους εξεγερμένους φοιτητές, αυτοί θα άνοιγαν τις πύλες του Πολυτεχνείου κ θα πήγαιναν σπίτι τους…;
  Όχι βεβαία!

  Αν η χούντα μοίραζε επιδόματα στον Παναγούλη, στον Μουστακλή, στον Κύρκο, στο Μάρκο Δραγούμη… αυτοί θα έλεγαν “ευχαριστώ”, και θα υπέγραφαν δήλωση μετανοίας;

  Όχι, βέβαια!

  Ο αγώνας του Πολυτεχνείου, ο αγώνας ενάντια στην δικτατορία, ήταν αγώνας για ελευθερία!
  Ελευθερία από ένα τυραννικό καθεστώς, που με το πρόσχημα της «σωτηρίας της πατρίδας» από τους «προδότες», τα «ανθελληνικά στοιχεία» και τους «συνωμότες» (σας θυμίζει κάτι;) βύθισε την χώρα στο φόβο και στο σκοτάδι.
  Η θυσία του Πολυτεχνείου ήταν θυσία για ελευθερία και αυτοδιάθεση!

  Με αφορμή λοιπόν την σημερινή ημέρα συμπλήρωσης 40 ετών από τη θυσία των φοιτητών, η Φιλελεύθερη Συμμαχία υπενθυμίζει πως οι ελευθερίες δοκιμάζονται καθημερινά, γύρω μας.
  Ζητάμε περισσότερη ελευθερία για όλους,  παντού!
  Και αυτό θα επιτευχθεί αν το κράτος (και οποιεσδήποτε άλλες συλλογικότητες το καταλαμβάνουν) σταματήσει να απαγορεύει, να υποχρεώνει και να παρεμβαίνει στη ζωή μας, στην ελευθερία της έκφρασής μας και στην οικονομική μας δραστηριότητα. Η Δημοκρατία εξασφαλίζεται και θωρακίζεται μέσα από τον πιο σίγουρο και τον πιο ξεκάθαρο δρόμο: την ελεύθερη οικονομία και τη προστασία των ατομικών δικαιωμάτων.

Comments are closed.