• Για το σχόλιο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

  Άτομα με σημαντική θεσμική θέση oφείλουν να σχολιάζουν με περίσκεψη.
  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία εκφράζει την απογοήτευσή της για το σχόλιο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σύμφωνα με το οποίο στις στρατιωτικές σχολές θα πρέπει να γίνονται δεκτοί μόνο όσοι είναι «Έλληνες το γένος».

  Η ηγεσία των Ένοπλων Δυνάμεων δείχνει να υιοθετεί δημόσια την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής (“Ελληνες καθαροί είναι μόνο οι εξ αίματος”), μια γραμμή που αντικαθιστά τα καταδικαστέα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων με τις ειδεχθείς πιστοποιήσεις ‘καθαρότητας’ αίματος.

  Για τη Φιλελεύθερη Συμμαχία οι κλειστές κοινωνίες, αυτές που αποκλείουν τα ίδια τους τα κομμάτια από τη συμμετοχή στους θεσμούς τους, είναι αυτές που θα παρακμάσουν σίγουρα και γρήγορα.

  Είναι αδιανόητο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, όταν ο νέος αρχηγός του Βρετανικού Ναυτικού έχει Ελληνική καταγωγή, ο Ελληνικός Στρατός να θεωρεί ως ανυπόληπτους ύποπτους προδοσίας και κατασκοπίας ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα.

  Ισως θα μπορούσε να μας εξηγήσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πόσοι ήρωες του πολέμου της ανεξαρτησίας της Ελλάδας το 1821, όπως ο Κολοκοτρώνης, ήταν «Έλληνες το γένος».

  Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ξεκαθαρίσει πως για την ένταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αρκεί το φρόνημα και η ικανότητα και όχι η καταγωγή των γονιών του υποψηφίου στρατιωτικού.

Comments are closed.