• Για τα κατηχητικά της Χρυσής Αυγής: μας εκπλήσσει η έκπληξη των ΜΜΕ!

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι εντυπωσιασμένη από την ευαισθησία και τον αποτροπιασμό που εκφράζει το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με την κατήχηση ανηλίκων σε χώρους του κόμματος Χρυσή Αυγή. Ομως για τριάντα χρόνια, στη πλειοψηφία τους τα ΜΜΕ, προβάλλουν ως εναλλακτικές μορφές διακυβέρνησης μόνο τα άκρα, γνωστοί δημοσιογράφοι συντονίζουν οχλαγωγίες, ο ήρεμος και νηφάλιος διάλογος απουσιάζει, και οι χαμηλοί τόνοι διακόπτονται από τους κραυγάζοντες που ανακηρύσσονται νικητές των συζητήσεων και «μάγκες». Η κοινωνία έχει ήδη κατηχηθεί στις αξίες της Χρυσής Αυγής, και τώρα κατηχεί τα παιδιά της σε αυτές.


    Επομένως, πριν την επόμενη μαζική έκρηξη συνειδήσεως, καλό θα ήταν τα ΜΜΕ να αναλογιστούν την ευθύνη που φέρουν για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Υπάρχει ένας χώρος, μεταρρυθμιστικός, κεντρώος, φιλελεύθερος, που ανυπομονεί να έρθει σε επαφή με το ευρύ κοινό. Αν τα ΜΜΕ δε θέλουν να εκπλήσσονται βλέποντας παιδάκια να κρατούν πανό με σφυροδρέπανα, φανατισμένα με θρησκευτική μισαλλοδοξία, ή μαθητές δημοτικού στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ας προβάλλουν αυτούς που μπορούν να συζητήσουν με σεβασμό στο συνομιλητή τους, που αποδέχονται τη διαφορετικότητα, και που μπορούν να πραγματώσουν μια ανοιχτή κοινωνία χωρίς βία.

    Εκτός κι αν τελικά οι φορείς της ενημέρωσης της χώρας μας, πιστεύουν πως οι σβάστικες και τα σφυροδρέπανα θα κοσμούν καλύτερα τα τηλεοπτικά παράθυρα του μέλλοντος, σε ένα έθνος φαιοκόκκινων γενίτσαρων.

Comments are closed.