• Ακόμα και τώρα ΔΗΜοσιοϋπαλληλική ΑΡιστερά;

    Με αφορμή την επίμονη αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στο αίτημα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει πως ήρθε η ώρα για τα κόμματα της ελληνικής κυβέρνησης να ξεπεράσουν την ανωριμότητα και τη συμφεροντολογική τακτική συντήρησης κομματικών στρατών και να προχωρήσουν επιτέλους τις μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχανε γίνει και πριν το μνημόνιο: Να περιορίσουν δραστικά το ρόλο του Κράτους και ως επακόλουθο να απομακρύνουν τους Δημοσίους Υπαλλήλους, πολλοί εκ τον οποίων αποδείχθησαν επίορκοι, αναξιόπιστοι, διορισμένοι με πλαστά χαρτιά, και ενδεχομένως πλούτισαν σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών.


    Οι δικαιολογίες της ΔΗΜΑΡ και τα ευχολόγια για αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από κεντρικά και εκ των άνωθεν συστήματα που πηγάζουν από την κρατικιστική λογική της, δεν μπορούν να σταθούν στη τωρινή τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το κράτος. Η συντεχνιοκρατία και η γραφειοκρατεία κατατρώγουν τις σάρκες της αριστερής ιδεολογίας που κάποτε εξέφραζε αλλαγή και προοδευτικότητα.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία στέκεται αντίθετη στη γραφειοκρατεία των πολιτικών και δημοσιοϋπαλληλικών παραγόντων. Τα λάθη τους, η άρνηση ανάληψης ευθυνών, η πολυνομία, η ανωνυμία και η ανευθυνότητα μας κοστίζουν ακριβά.

    Η λύση δεν είναι το να αφήνουμε τους δανειστές μας, να μισθοδοτούν χωρίς αξιολόγηση και λογοδοσία τον οποιονδήποτε κάθεται πίσω από το γκισέ αδιαφορώντας για τον πολίτη που περιμένει στην ουρά. Έτσι καταδικάζουμε ισόβια τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες, και ιδιωτικούς υπαλλήλους σε υψηλούς φόρους και εμπόδια στη καθημερινοτητά τους.

Comments are closed.