• Μειώστε άμεσα τους φόρους

    Πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ μας διαβεβαίωνε ότι το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα αλλάζει. Αντιλαμβανόμαστε την αισιοδοξία του και πραγματικά θα θέλαμε να είναι αλήθεια. Άλλωστε τι καλύτερο για την χώρα αν η κυβέρνηση εξασφαλίζει σταθερό οικονομικό περιβάλλον με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης; Μονάχα ιδεοληπτικοί, χαιρέκακοι και μικρόνοες πολιτικοί μπορούν και είναι ευχαριστημένοι από τις δυσάρεστες εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο.


    Δυστυχώς όμως αυτό που διατείνεται ο πρωθυπουργός βρίσκεται μακριά από την αλήθεια. Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα, η Βιοχάλκο, ανακοίνωσε ότι μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο όπως έκαναν άλλες κι άλλες πριν από αυτή. Ο λόγος; Φυσικά το εύθραυστο και εξαιρετικά ευμετάβλητο οικονομικό σκηνικό της χώρας με μεγάλους φόρους, διαρκείς αλλαγές στην οικονομική πραγματικότητα για πάμπολλες επιχειρήσεις που κάποιοι νομίζουν ότι υπάρχουν για να σιτίζουν τον υπερτροφικό και δυσκίνητο δημόσιο τομέα.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτείνει ένα μοντέλο ανάπτυξης που βασίζεται σε μια απελευθερωμένη από τα βαρίδια αγορά, με λιγότερους φόρους για τις επιχειρήσεις, σταθερό οικονομικό περιβάλλον, ένα μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθούν άλλα προηγμένα κράτη στην Ευρώπη κι αλλού. Για να συμβούν όλα τα παραπάνω θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώσουν πόρους οι οποίοι θα επενδυθούν. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία πιστεύει στον άνθρωπο, στον επιχειρηματία, σε εκείνους που εργάζονται, επενδύουν και προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο.

Comments are closed.