• Για τη δολοφονία του 34χρονου στην Αμφιάλη: η Αστυνομία πρέπει επιτέλους να τεθεί ενώπιον των ευθυνών της

    Η δολοφονία του συμπολίτη μας, πιθανά με πολιτικά κίνητρα, φέρνει την αγανάκτηση σε κάθε δημοκρατικό και σκεπτόμενο πολίτη και στρέφει τη προσοχή μας στις ενέργειες της Αστυνομίας για την καταπολέμηση της ακροδεξιάς βίας που γνωρίζει έξαρση στη χώρα μας.

    Σχετικά με τις καταγγελίες ότι ο δράστης ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και τις εκκλήσεις για τιμωρία του κόμματος, θεωρούμε πως η ποινικοποίηση ενός κόμματος θα πρέπει να γίνεται με αδιασειστα στοιχεία, αλλά τα κόμματα δε θα πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου. Έχουν ήδη ειπωθεί πολλά για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και θα πρέπει επιτέλους η Αστυνομία να αφιερώσει τους πόρους για να παρακολουθήσει τις υποθέσεις, να συγκεντρώσει στοιχεία και να τα φέρει στη δικαιοσύνη ωστε οι ένοχοι να καταδικαστούν. Εάν αποδειχθεί ότι μέλη αυτού ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος οργανωμένα υποθάλπτουν και εγείρουν σε πράξεις πολιτικής βίας τότε η δικαιοσύνη θα πρέπει να καταδικάσει τους υπεύθυνους και να διατάξει την διάλυση των κομμάτων αυτών ως οποιαδήποτε άλλη εγκληματική οργάνωση.

    Εαν η Ελληνική Αστυνομία αδυνατεί να προβεί σε αυτές τις ενέργειες τότε θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια από το εξωτερικό.

    Εαν η Ελληνική Αστυνομία δε θέλει να προβεί σε αυτές τις ενέργειες, γεγονός που θα μας γέμιζε με απελπισία για τη κατάσταση και προοπτικές της δημοκρατίας μας, τότε θα πρέπει η κοινωνία των πολιτών, εμείς ως Ευρωπαίοι Πολίτες να ζητήσουμε τη συνδρομή των αρμόδιων θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία για μια ακόμη φορά καταδικάζει τη βία ως μέσο επίλυσης πολιτικών διαφορών και καλεί όλα τα κόμματα να κάνουν το ίδιο και να απομονώσουν τα βίαια στοιχεία που μπορεί να είναι ενταγμένα σε αυτά.

Comments are closed.