• Δυστυχώς πτωχεύουμε…αγανακτώντας

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία ανησυχεί για το πέπλο ανορθολογισμού που σκιάζει την Ελλάδα και τις συνέπειες που μπορεί να έχει, στην υπόθεση των ατομικών δικαιωμάτων στη χώρα μας.

  Ένα πλέγμα αγανάκτησης, απαισιοδοξίας και αδιεξόδου δείχνει να έχει στερήσει τους Έλληνες από κάθε δύναμη, διάθεση και θάρρος.

  Οι λαοί της Ευρώπης και οι κοινοτικοί εταίροι αγανακτούν με μια κυβέρνηση η οποία δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι έχουν περάσει οι καιροί που μπορούσε να ξοδεύει περισσότερα από όσα έβγαζε.

  Το ΠΑΣΟΚ αγανακτεί με τον εαυτό του καθώς βρίσκεται αντιμέτωπο με τα συνδικαλιστικά δημιουργήματά του και τους υποστηρικτές τους εντός της Βουλής.

  Ο κάθε μετριοπαθής πολίτης αγανακτεί με την αξιωματική αντιπολίτευση που  δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη θέση της στις δημοσκοπήσεις παρά με το μέλλον της χώρας.

  Οι πολίτες που συγκεντρώνονται αγανακτισμένοι αρχίζουν να υποκύπτουν στην ομαδοποίηση, τη γενίκευση, τη συνωμοσιολογία και τη βία που δημιουργεί ο λαϊκισμός.

  Τα πιο δημιουργικά και αξιόλογα μυαλά της πατρίδας μας – αγανακτισμένα και αυτά – επιλέγουν να μεταναστεύσουν σε χώρες που έχουν προ πολλού προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που εδώ μια αντιδραστική μειοψηφία αλλά και μια ληθαργική πλειοψηφία δε θέλει να δεχτεί.

  Η παρούσα κατάσταση δείχνει να ευχαριστεί μόνο την παλαιοκομματική Δεξιά και Αριστερά που με έπαρση παρουσιάζουν παράλογες απαιτήσεις στοχεύοντας στην επίτευξη των οπισθοδρομικών τους οραμάτων, που όμως μετά από τριάντα χρόνια προστατευτισμού κάθε είδους, πείθουν τους περισσότερους συμπολίτες μας.

  Που μπορεί να οδηγήσουν όλα αυτά;
  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία στην ιδρυτική της διακήρυξη του Απριλίου 2007 έγραφε:

  ‘Στην πορεία αποϊδελογικοποίησής (του ΠΑΣΟΚ & της ΝΔ), τμήματά τους συχνά ταυτίστηκαν με τις ιδεοληψίες ενός φαιοκόκκινου μετώπου που έχει συμπτυχθεί από στελέχη τους, την άκρα δεξιά, το ΚΚΕ ……. Η δυναμική του μετώπου αυτού, αν συνεχίσει αυξάνουσα και κρυσταλλωθεί πολιτικά σε ενιαίο φορέα, θα μπορούσε σε περιόδους κρίσης να θέσει σε κίνδυνο τις ατομικές ελευθερίες, τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και τις σχέσεις της με τις γειτονικές χώρες.’

  Αυτά που φάνταζαν ακραίο σενάριο σήμερα τα βλέπουμε καθημερινά ολόγυρά μας.

  Οι επόμενες εκλογές θα είναι οι κρισιμότερες της Μεταπολίτευσης. Πολιτικά σχήματα, ανένταχτοι και μεμονωμένες παρουσίες του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου θα πρέπει να παραμερίσουν μακροπρόθεσμους πολιτικούς σχεδιασμούς και να προτείνουν στους ψηφοφόρους μια περιεκτική εναλλακτική πρόταση απέναντι στο φαιοκόκκινο μέτωπο και τα αποδεδειγμένως ανεπαρκή κόμματα εξουσίας.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει από την ίδρυσή της ότι η Ελλάδα του επιχειρείν, της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας,  που αποπληρώνει αξιοπρεπώς τα χρέη της και χαίρει ξανά της εκτιμήσεως των εταίρων μας μπορεί να γίνει πραγματικότητα και θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς αυτή τη κατεύθυνση.

Comments are closed.