• Περικόπτουν από το μέλλον και συντηρούν το παρελθόν

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή της καταδικάζει τις περικοπές των υποτροφιών από το ΙΚΥ που γνωστοποιήθηκαν με μυστικοπαθή τρόπο, και μάλιστα σε μια περίοδο κατα την οποία οι υποψήφιοι είχαν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για τη διεκδίκησή των υποτροφιών.

  Με την κίνησή της αυτή, η Κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει σωστές προτεραιότητες για την έξοδο από τη κρίση.

  Τη στιγμή που υπαναχωρεί στις παράλογες και οπισθοδρομικές απαιτήσεις κάθε συνδικάτου και κάθε συντεχνίας, διατηρώντας έτσι μια Ελλάδα του παρελθόντος που δεν έχει να δώσει τίποτα πια, οι περικοπές των πενιχρών υποτροφιών είναι παραδειγματικές της αδιαφορίας της Κυβέρνησης για την Παιδεία.

  Για τη Φιλελεύθερη Συμμαχία η Παιδεία και η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί στρατηγικό τομέα-κλειδί για την ανάπτυξη της χώρας.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει ότι η δημόσια χρηματοδότηση με την μη κρατική παροχή μπορούν να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα στην Παιδεία και να εξασφαλίσουν την αξιοποίηση των ταλέντων των νέων ανεξάρτητα από το εισόδημα της οικογενειάς τους.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία έχει τοποθετήσει την οικονομία και την κοινωνία της γνώσης στην καρδιά του οραματός της και καλεί την Κυβέρνηση να ξεκινήσει επιτέλους να επενδύει στο μέλλον της χώρας αντί να συντηρεί το παρελθόν της.

Comments are closed.