• Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος υποψήφιος για το Hrant Dink Award

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία ανακοινώνει με πολλή χαρά την πρόταση από το ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία του Προέδρου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, και υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων με το συνδυασμό «ΑθήναΔιαμαντόπετρα», Γρηγόρη Βαλλιανάτου, για το διεθνές βραβείο International Hrant Dink Award2014 για τη δράση του στο πεδίο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν εξέδωσε αυτό το Δελτίο Τύπου:

  Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος υποψήφιος για το Hrant Dink Award

  Για την εξαιρετική και μακροχρόνια δέσμευσή του στα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι μόνο για την ΛΟΑΔΙ κοινότητα αλλά και γενικά για τις μειονότητες, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος προτείνεται για το ”Διεθνές Βραβείο Hrant Dink 2014”

  Το ”Διεθνές Βραβείο Hrant Dink” θα αποδοθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2014, για έκτη φορά. Κάθε χρόνο το βραβείο δίνεται σε δύο άτομα: Ένα από τη Τουρκία και ένα από το εξωτερικό. Το Ίδρυμα Hrant Dink αποδίδεται κάθε χρόνο στα γενέθλια του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 2007 από έναν 17χρονο Τούρκο εθνικιστή.

  Το βραβείο αυτό απονέμεται σε ανθρώπους που εργάζονται για ένα κόσμο ελεύθερο από διακρίσεις, ρατσισμό και βία, που παίρνουν προσωπικά ρίσκα για τα ιδανικά τους, αποδομούν στερεότυπα και χρησιμοποιούν τη γλώσσα της ειρήνης και με αυτό τον τρόπο εμπνέουν και ενθαρρύνουν άλλους και άλλες. Το Ίδρυμα σκοπεύει να αναγνωρίσει και να προωθήσει όσους και όσες παλεύουν για έναν πιο δίκαιο κόσμο και να τους στείλει το μήνυμα πως δεν είναι μόνοι και μόνες.

Comments are closed.