• Να απελευθερωθεί ο Abdul Kareem

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε συνεργασία με την διεθνή πρωτοβουλία FreeKareem.org για την απελευθέρωση του Αιγύπτιου ιστολόγου Abdul Kareem Nabeel Suleiman οργάνωσε μια συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αιγυπτιακή πρεσβεία στην Αθήνα την Παρασκευή 27/4/2007 στις 6 το απόγευμα.

    Η συμβολική διαμαρτυρία αυτή έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής και της Ελλάδας στην παγκόσμια κίνηση για την απελευθέρωση του Kareem και την ίδια μέρα ανάλογες διαμαρτυρίες που έγιναν σε πολλές ακόμα πόλεις του κόσμου.

    Ο Kareem βρίσκεται σήμερα φυλακισμένος επειδή η κριτική που άσκησε μέσω του ιστολογίου του θεωρήθηκε βλάσφημη και προσβλητική για το Ισλάμ. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί την ελευθερία της έκφρασης θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη και αντιτίθεται σε περιορισμούς της, ούτε στο διαδίκτυο ούτε στις υπόλοιπες εκφάνσεις της δημόσιας ζωής.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία επισημαίνει ότι η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι κατοχυρωμένη επαρκώς ούτε στη χώρα μας και θεωρεί απαράδεκτους του συνταγματικούς περιορισμούς που επιβάλλουν τo άρθρο 14 του Συντάγματος και τα άρθρα 198 και 199 του Ποινικού Κώδικα (περί βλασφημίας και καθύβρισης της Εκκλησίας αντίστοιχα).

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία πιστεύει ότι η μόνη συνταγματική πρόβλεψη που χρειάζεται ένα φιλελεύθερο και δημοκρατικό κράτος είναι ότι δεν επιτρέπεται η θέσπιση κανενός νόμου που να περιορίζει την ελευθερία του λόγου και του Τύπου, χωρίς καμία εξαίρεση.

Comments are closed.