• Δημοσκόπηση ALCO

    Το 24% του εκλογικού σώματος θα ψήφιζαν ένα νέο κόμμα το οποίο θα συνδύαζε τον οικονομικό με τον πολιτικό φιλελευθερισμό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα δημοσκόπησης της ALCO, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η «Φιλελεύθερη Συμμαχία» εν όψει του ιδρυτικού της συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Απριλίου σε ξενοδοχείο της Αναβύσσου.

    Στους συμμετάσχοντες στη δημοσκόπηση τέθηκε το εξής ερώτημα: «Θα ψηφίζατε ένα νέο πολιτικό κόμμα που υποστηρίζει την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, την απεξάρτηση από το κράτος των ιδρυμάτων εκπαίδευσης- ασφάλισης-περίθαλψης, τη μείωση της φορολογίας, τη κατάργηση της θητείας σε συνδυασμό με συγκρότηση επαγγελματικού στρατού, την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας;».

    Το 24,3% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά, το 62,1% αρνητικά, ενώ το 18,6% δεν απάντησαν. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι-βιοτέχνες και επιχειρηματίες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που απάντησαν θετικά,

    ενώ οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι νοικοκυρές συγκροτούν το τμήμα του πληθυσμού που απάντησαν αρνητικά. Όσον αφορά την ηλικιακή κατανομή, η πλειοψηφία των οπαδών ενός τέτοιου κόμματος βρίσκονται δυνητικά στις ηλικίες 18-34. Αντίθετα, το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων που εκφράζουν την αντίθεσή τους εντοπίζεται στις ηλικίες άνω των 75. Τέλος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι φιλελεύθερες προτάσεις έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση σε εκείνους πού έχουν ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση και τη μικρότερη σε αυτούς που έχουν κατώτερη εκπαίδευση.

Comments are closed.