• Η απαγόρευση σκοτώνει!

    Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαΐου η Φιλελεύθερη Συμμαχία συμμετείχε στο 3ο Protestival για τη νομιμοποίηση της κάνναβης με τη διανομή έντυπου υλικού εναντίον της παράλογης απαγόρευσης που οδηγεί χιλιάδες νέους ανθρώπους στην εγκληματικότητα, στην φυλακή και στον θάνατο.

    Image

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία ιδρύθηκε για να προασπίσει και να προβάλει τις φιλελεύθερες ιδέες και να δώσει εφαρμόσιμες λύσεις σε συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών. Για λόγους αρχής η Φιλελεύθερη Συμμαχία  πιστεύει ότι ο κάθε ενήλικας έχει δικαίωμα να αποφασίζει μόνος του τι είναι καλό γι αυτόν και ζητά να αποποινικοποιηθούν όλες οι συμπεριφορές από τις οποίες δεν βλάπτεται κανείς άλλος παρά μόνο αυτοί που ελεύθερα τις επιλέγουν.

    Πέραν όμως του ζητήματος αρχής υπάρχει το ανθρωπιστικό ζήτημα των θανάτων των εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας που η απαγορευτική πολιτική δεν απέτρεψε, της εγκληματικότητας που ή ίδια πολιτική γιγάντωσε, και της ανεξέλεγκτης ενίσχυσης των μηχανισμών καταστολής που ή ίδια πολιτική συνεπάγεται. Επιπλέον, υπενθυμίζουμε ότι ο ετήσιος τζίρος της μαύρης αγοράς των ναρκωτικών ανέρχεται σε τουλάχιστον δέκα δισεκατομμύρια Ευρώ. Τα κέρδη αυτά ενισχύουν ένα ευρύ εγκληματικό δίκτυο και διαβρώνουν θεσμούς της πολιτείας και της αγοράς με σκοπό το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, υπονομεύοντας έτσι την ίδια τη δημοκρατία.

    Κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν θεώρησε σκόπιμο να ενδιαφερθεί για τα παραπάνω ζητήματα που τέθηκαν στο 3ο Protestival. Μοναδική, αλλά ταυτόχρονα θλιβερή, εξαίρεση αποτέλεσε το ΚΚΕ που κατήγγειλε το 3ο Protestival συντασσόμενο για άλλη μια φορά με τον Αρχιεπίσκοπο και την ακροδεξιά -και- στο ζήτημα αυτό.

Comments are closed.