• Η Κυβέρνηση αρμενίζει στραβά

  Σε μια δύσκολη -για την οικονομία της χώρας- περίοδο η κυβέρνηση μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης.

  Η απόφαση να μην περάσει η συμφωνία με το Eurogroup από τη Βουλή δείχνει περιφρόνηση προς το νομοθετικό σώμα και πως η κυβέρνηση δεν αισθάνεται ασφαλής για την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία.

  Προχθές σχεδόν έναν μήνα μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης και λίγο μετά από τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup, χορηγήθηκαν τρία επιδόματα στους εργαζομένους της ΔΕΗ, μέσω της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψε η διοίκησή της. Μάλιστα, για την πράξη αυτή δεν ήταν καν ενήμερος ο Υπουργός Οικονομικών (!), όπως δήλωσε ο ίδιος.

  Έχει προαναγγελθεί η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και η επαναπρόσληψη των πρώην εργαζομένων της, που θα επιφέρει αύξηση του ανταποδοτικού τέλους για τον νέο δημόσιο φορέα. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία οφείλει να υπενθυμίσει στη κυβέρνηση ότι πράξεις όπως αυτή μας έφεραν στη σημερινή οικονομική κατάσταση. Οι πελατειακές σχέσεις και η προστασία των “ιερών αγελάδων” αποδεδειγμένα οδηγούν στη διαφθορά.

  Τρέχουσες ανάγκες καλύπτονται με αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

  Τα Syrizonomics πάνε να εφαρμοστούν, ευτυχώς εντός του αυστηρού πλαισίου που έχουν θέσει οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτοί μπορούν να σταματήσουν τις εκροές καταθέσεων και το πάγωμα της αγοράς.

  Για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια ως πολίτες, χρειαζόμαστε και δουλειά και χρήματα και πάνω από όλα την ελευθερία να τα αποκτήσουμε.

Comments are closed.