• Η Φ.Σ. συμπαραστέκεται σε διωκόμενους

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία συμπαραστάθηκε έμπρακτα σε διωκόμενους συμπολίτες μας με παρουσία του προέδρου της Φώτη Περλικού, του αντιπροέδρου της Τάσου Αβραντίνη και άλλων στελεχών της στις δίκες τους. Επιπλέον η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα καταθέσει και καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη. Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του πρώην υπουργού κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλου ο οποίος, μαζί με άλλους, υπερασπίστηκε τον Γιώργο Οικονομόπουλο με αποτέλεσμα να καταπέσουν οι κατηγορίες και να αθωωθεί με ψήφους 2-1.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία συμπαραστάθηκε στον πρωτοπόρο σε θέματα θεραπευτικής αγωγής χρηστών ναρκωτικών γιατρό Γιώργο Οικονομόπουλο, θεωρώντας τη δίωξη του πολιτική καθώς, αντί να αποποινικοποιηθεί η χρήση των ναρκωτικών ουσιών και να πάψουν να διώκονται οι ασθενείς-χρήστες, ποινικοποιείται πλέον και η θεραπεία των χρηστών, με μοναδικούς ωφελημένους τους εμπόρους ναρκωτικών και τους μηχανισμούς καταστολής.


    Η δεύτερη εκδήλωση συμπαράστασης, αφορούσε διαμαρτυρία για τη σύλληψη και δίωξη του Μιχάλη Αργυρού, γενικού Διευθυντή της έκθεσης Art Athina που παραπέμφθηκε με τη διαδικασία του αυτόφωρου στις 6/6/2007, χωρίς όμως να εκδικαστεί η υπόθεση. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί τη συγκεκριμένη άσκηση δίωξης ως απαράδεκτη καταπάτηση του θεμελιώδους δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης και για τον λόγο, εκτός από τη παρουσία στελεχών της στο Αυτόφωρο Τριμελές, θα καταθέσει και σχετική καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη.

    Οι δύο αυτές υποθέσεις αποτελούν συμπτώματα, δυστυχώς όχι τα μοναδικά, επικίνδυνων εξελίξεων. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαρύτατες καθώς ενισχύει ακροδεξιές πολιτικές για λόγους μικροκομματικούς και προετοιμάζει πορεία στις εκλογές με ακροδεξιά ατζέντα. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και την –απούσα- αντιπολίτευση, η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα συνεχίσει να προασπίζει μαχητικά στην Ελλάδα τα ατομικά δικαιώματα, την ελεύθερη οικονομία και την ανοικτή κοινωνία.

    Image

Comments are closed.