• Φοιτητικές εκλογές 2007

    Οι πρόσφατες εκλογές των φοιτητικών συνδικαλιστικών φορέων έδειξαν για άλλη μια φορά τις παθογένειες του φοιτητικού συνδικαλισμού. Η αποχή των φοιτητών δείχνει την έμπρακτη αποστροφή τους για τα διαβρωμένα και κομματικοποιημένα συνδικαλιστικά όργανά τους.

    Τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι παρατάξεις που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις που διέλυσαν επί ένα χρόνο την εκπαιδευτική διαδικασία δείχνουν την έμπρακτη αποδοκιμασία της πλειοψηφίας των φοιτητών σε αυτές.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει την πλήρη διοικητική, οικονομική και εκπαιδευτική αυτοτέλεια όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από το κράτος, ώστε να σπάσει ο ομφάλιος λώρος της διαφθοράς και να ατροφήσει το παρασιτικό κατεστημένο μέρος του οποίου αποτελούν και οι συνδικαλιστές και το οποίο απομυζά τους πόρους των φορολογούμενων και νεκρώνει κάθε δημιουργικότητα και καινοτομία στην έρευνα και την εκπαίδευση.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία δηλώνει την πρόθεσή της να συμμετάσχει στις ιδεολογικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις που διεξάγονται στους πανεπιστημιακούς χώρους, αλλά ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν σκοπεύει να δημιουργήσει συνδικαλιστικές παρατάξεις και να συμμετάσχει στις φοιτητικές εκλογές και στο συνακόλουθο σύστημα συναλλαγής και διαφθοράς.

Comments are closed.