• Για τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης: Μια αρνητική και μια θετική εξέλιξη

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης. Τα επικοινωνιακά τρικ δεν μας απασχολούν, ελπίζουμε δε ότι τα λάθη και οι υπερβολές στον τομέα αυτό δεν θα έχουν ανεπανόρθωτες επιπτώσεις. Από την εβδομάδα που πέρασε θα θέλαμε να επισημάνουμε μια αρνητική και μια θετική εξέλιξη.

  Η αρνητική εξέλιξη αφορά στην απαράδεκτη υποστήριξη των ρωσικών θέσεων στο θέμα της Ουκρανίας. Με τη στάση της η κυβέρνηση υποστήριξε εμπράκτως την επέμβαση της Ρωσίας, η κυβέρνηση της οποίας καταπατά συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ρώσων πολιτών, σε μια γειτονική χώρα με την επίφαση της προστασίας ρωσόφωνων πληθυσμών. Σε τι ακριβώς διαφέρει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο;

  Η θετική εξέλιξη αφορά στις ξεκάθαρες κυβερνητικές δηλώσεις ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, αλλά και τη διατύπωση ξεκάθαρα φιλελεύθερων θέσεων όπως:

  • ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και πρωτογενή πλεονάσματα στο διηνεκές,
  • ριζοσπαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις,
  • μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πελατειακών σχέσεων και
  • προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

  Είμαστε βέβαιοι ότι κατά τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν συνεχείς εξελίξεις. Ευχόμαστε η κυβέρνηση να διορθώσει τα λάθη της και να συνεχίσει να υποστηρίζει τις φιλελεύθερες θέσεις της. Και κυρίως να καταφέρει να τις εφαρμόσει στην πράξη.

Comments are closed.