• Ο Πρωθυπουργός βούρκωσε. Εμείς ελπίζουμε να μην κλάψουμε

    Μετά από την επικοινωνιακή καταιγίδα των δύο πρώτων εβδομάδων αυτής της παράταιρης -ιδεολογικά- κυβέρνησης, περιμέναμε τις προγραμματικές δηλώσεις ώστε να κατανοήσουμε ποιο δρόμο θα ακολουθήσει αναφορικά με την έξοδο της χώρας από την κρίση.

    Η σοβαρότητα της οικονομικής κατάστασης του ελληνικού κράτους απαιτεί αντίστοιχη αντιμετώπιση. Αντί αυτού ακούσαμε με απογοήτευση το γενικόλογο και παροχολογικό περιεχόμενο της έναρξης των προγραμματικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού, ο οποίος υπονόησε πως υπάρχει κάποιος πλούτος στα χέρια του κατεστημένου που μπορεί να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα παροχών της κυβέρνησης. Πρόκειται για στόχο που έχει θέσει κάθε κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και απέτυχε να υλοποιήσει. Αποτελεί, όμως, λύση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας;

    Επίσης, η κυβέρνηση δείχνει να βασίζεται στην υποχώρηση των Ευρωπαίων για να της δώσουν το ελεύθερο να πράξει όπως επιθυμεί. Οι συναντήσεις, των προηγούμενων ημερών, του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών, δεν φανερώνουν κάτι τέτοιο.

    Θετικό σημείο της ομιλίας του Πρωθυπουργού αποτέλεσε η δήλωση για απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον τις προγραμματικές δηλώσεις των υπουργών και την τοποθέτηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων τις επόμενες μέρες, και με προσμονή να ακουστεί συγκεκριμένο ρεαλιστικό σχέδιο διάσωσης της χώρας.

Comments are closed.