• Ανάπτυξη δεν γίνεται με τη κατασκευή σύγχρονων γκούλαγκ

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία εκφράζει την αντίθεσή της με τις προτεινόμενες αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική όπως αυτές εκφράστηκαν χθές από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κο Χρυσοχοϊδη.

  Σχεδόν 30 χρόνια μετά το τέλος των σοβιετικών καθεστώτων και την κατάργηση των γκούλαγκ, το ελληνικό κράτος επαναφέρει τον εκτοπισμό και την καταπίεση ως πολιτικώς ορθή λειτουργία του κρατικίστικου συστήματος.

  Ο Υπουργός κος Χρυσοχοϊδης μάλιστα κάνει το βήμα που ούτε οι αξιωματούχοι των απολυταρχικών καθεστώτων δεν τόλμησαν: συνδέει το αναδιανεμητικό σύστημα στην οικονομία με την ευμάρεια των πολιτών και τη λαθρομετανάστευση. Με άλλα λόγια, υποστηρίζει ότι το κράτος πρέπει να μας φορολογεί και μάλιστα βαριά, ώστε να δημιουργεί …νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες, να σιτίζει καθημερινά δωρεάν χιλιάδες μετανάστες και ταυτοχρόνως να δημιουργεί κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσει τη λαθρομετανάστευση!

  Τα μέτρα που προτείνει ο Υπουργός κος Χρυσοχοϊδης όχι μόνο είναι αποτυχημένα εν τη γενέσει τους, αλλά θα λειτουργήσουν αντίστροφα: Περισσότεροι Έλληνες και ελληνικές επιχειρήσεις θα ζητούν να φτιαχτούν νέα Κέντρα, ώστε να εργαστούν ή να συνεργαστούν με αυτά και περισσότεροι λαθρομετανάστες θα εισέρχονται στη χώρα μας και θα απολαμβάνουν τη δωρεάν φιλοξενία μας, είτε δηλώνοντας πολιτικώς διωκόμενοι, είτε απλώς κάνοντας χρήση του χρηματικού ποσού που προβλέπεται να τους παρέχεται για επαναπροώθηση στις πατρίδες τους.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι η αντιμετώπιση των μεταναστών οφείλει να είναι σταθερά προσανατολισμένη στη γρήγορη ενσωμάτωσή τους στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας, την αναγνώριση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων τους και την υπό τω νόμω ελεύθερη διακίνησή τους.

  Οποιαδήποτε άλλη πρακτική, είτε τους οδηγεί στα χέρια της οικείας μαφίας και παραοικονομίας, είτε τους καθιστά οικονομικά και πολιτικά παράσιτα.

Comments are closed.