• Αναμένουμε την αντιμετώπιση του τραμπουκισμού των άκρων – Δεν ανεχόμαστε τραμπουκισμούς από την Αστυνομία

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί πως πρέπει να συγχαρεί την ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη των ληστών και φερόμενων ως τρομοκρατών. Ωστόσο οφείλουμε να τονίσουμε ότι είναι απολύτως καταδικαστέα η χρήση βίας πάνω στους συλληφθέντες. Η δημοσίευση αλλοιωμένων φωτογραφιών με κακής ποιότητας επεξεργασία αποτελεί ένα επιπλέον δείγμα της φαιδρότητας και της κουτοπονηριάς που δείχνει να κυριαρχεί στις μέρες μας.

    Απαιτούμε κι ελπίζουμε να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις πρακτικές και οι οποίοι ντροπιάζουν με τις πράξεις τους, τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν νομικά όπλα στους κατηγορούμενους ώστε να κηρυχθεί κακοδικία και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες.

    Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να θεωρηθούμε κράτος δικαίου αν δεν υπάρξει εις βάθος έρευνα και τιμωρία, στην περίπτωση που αποδειχθεί παράβαση καθήκοντος. Εμείς οι πολίτες έχουμε αναθέσει στους αστυνομικούς την τήρηση της τάξης και όχι την εκδίκηση ή την αυτοδικία. Η τιμωρία είναι δουλειά της δικαιοσύνης.

    Αλίμονο στις ελευθερίες των πολιτών αν επιτρέψουμε στην αστυνομία να μετατραπεί από όργανο της τάξης σε κριτή. Οι ελεύθεροι πολίτες που αντιλαμβανόμαστε την αξία των πολιτικών μας δικαιωμάτων οφείλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να διαμαρτυρηθούμε για την κατάλυση τους.

Comments are closed.