• Αν δεν μπορεί η Κυβέρνηση

  Η ΦιΣυ παρακολουθεί με προσοχή κι ανησυχία τις πολιτικές εξελίξεις. Η Κυβέρνηση Συριζα Αν Ελ ΟΠ οφείλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις αμέσως. Η Οικονομία της χώρας δεν επιτρέπει στους πολίτες να δουλεύουν, δεν τους επιτρέπει να ελπίζουν, δεν τους επιτρέπει να επιζούν. H χώρα βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού, απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα, με σχεδόν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα, με ανεργία να καλπάζει και με μισθούς καθηλωμένους.

  Η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστροφική πολιτική των υψηλών φόρων με μέτρα όπως η αύξηση προκαταβολής φόρων για τις επιχειρήσεις και συνέχιση, ή και αύξηση, του ΕΝΦΙΑ και οι υψηλοί συντελεστές ΦΠΑ θα θέσουν οριστική ταφόπλακα στην όποια ελπίδα ανάκαμψης.


  Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα βαθιάς μεταρρύθμισης του κράτους, και της παραγωγής, για να μπορέσουν να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις, να ανοίξουν οι δουλειές και η αγορά με τους μικρότερους δυνατούς φόρους για όλους

  Καλούμε την κυβέρνηση να περικόψει δραστικά την κρατική σπατάλη, να καταργήσει περιττούς κρατικούς οργανισμούς να μειώσει τη γραφειοκρατία, απλοποιώντας τη νομοθεσία και θεσπίζοντας ένα φορολογικό σύστημα χαμηλού ενιαίου συντελεστή για όλα τα αγαθά και υπηρεσίες.και ταυτόχρονα να μειώσει ανάλογα τους φόρους.

  Η όποια πρόσθετη αργοπορία επιφέρει καταστροφικά πλήγματα στη γονατισμένη αγορά που ασφυκτιά και στις εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους πολίτες που περιμένουν τις σωστές συνθήκες για να ξαναδουλέψουν και να μην ξενιτεύονται αντίθετα με τη βούλησή τους.

  Η Κυβέρνηση οφείλει ν αποστείλει άμεσα τις αντιπροτάσεις της στην πρόταση των θεσμών, και να επιμείνει στη δυνατότητα συνέχισης της στήριξης της οικονομίας και των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, μέχρι να δημιουργήσει η ίδια τις προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει όλους και πιο σκληρά τους αδύναμους κάθε είδους.

  Αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, η Κυβέρνηση καλείται να καταθέσει την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τότε οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας σύμφωνα με το Σύνταγμα και υπό τον ΠτΔ, να αποφασίσουν τί θα κάνουν σε πνεύμα καταλαγής και συναίσθησης της ευθύνης τους απέναντι στον Ελληνικό λαό που τις ανέδειξε.

   

Comments are closed.