• Ο Αδιέξοδος Δρόμος των Αυταρχικών Επιλογών: Για την Υποχρεωτική Μεταφορά Ταμειακών Διαθεσίμων

    Η Κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την οποία έως πρόσφατα μήνες κατήγγειλε ως αντιδημοκρατική πρακτική, προχώρησε σε υποχρεωτική και επείγουσα μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των οργανισμών ΟΤΑ στην ΤτΕ με δικαιολογία την καλύτερη απόδοση των επιτοκίων, παρότι η οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.

    Είναι άλλη μια καταστροφική κίνηση απόγνωσης από μια κυβέρνηση που παραπαίει από την ασυνάρτητες και ατελείωτες υποσχέσεις που μοίρασε προεκλογικά και από την σκληρή πραγματικότητα των εσωτερικών και διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, ενώ έχει παράλληλα κηρύξει στάση πληρωμών στις υποχρεώσεις της προς τον ιδιωτικό τομέα.

    Η ανεργία παραμένει υψηλή, οι καταθέσεις και η εμπιστοσύνη τον πολιτών μειώνονται και η πραγματική παραγωγική οικονομία ασφυκτιά από τη τεράστια φορολόγηση, γραφειοκρατεία και την έλλειψη ρευστότητας.

    Είναι ολοφάνερο ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει τον αδιέξοδο δρόμο υπεράσπισης των συντεχνιών, του κρατικισμού και της προχειρότητας έχοντας ως μόνη προτεραιότητα την ικανοποίηση των συμφέροντων των κομματικών πελατών της.

    Καμία μέριμνα για μεταρρυθμίσεις, ελάφρυνση της φορολογίας, άνοιγμα αγορών και βελτίωση ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.  Με ποιο αρνητικό τρόπο θα μας εκπλήξει ξανά η Κυβέρνηση;

Comments are closed.