• Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε

    Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο εκλογικός νόμος και το Σύνταγμα είναι σημαντικά ζητήματα . Η χρησιμοποίησή τους ως άλλοθι των κυβερνητικών αστοχιών είναι απαράδεκτη. Παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες την κυβέρνηση (αλλά και την μείζονα αντιπολίτευση που δείχνει να μην μπορεί να εστιάσει στα βασικά) να έχει ανοίξει μία συζήτηση για τα παραπάνω ζητήματα, προσπαθώντας εμφανώς να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα θέματα που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση “δεν θέλει να κάνει”, αλλά “αναγκάζεται”.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία πιστεύει ότι κύριο μέλημα στην Ελλάδα οφείλει να είναι η εξυγίανση και το άνοιγμα της οικονομίας μέσα από τις απαραίτητες αλλαγές. Η χώρα πρέπει να απαγκιστρωθεί σύντομα από το “βήμα σημειωτόν” της στασιμοχρεωκοπίας στο οποίο έχουμε περιέλθει. Φυσικά και πρέπει να ξεκινήσουν συζητήσεις και για το Σύνταγμα και για τον εκλογικό νόμο, αλλά όχι εις βάρος των θεμάτων που καίνε.

    Δεν μας εκπλήσσει αυτή η στάση. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι σε μόνιμη ραστώνη και τα στελέχη της δεν έχουν συνηθίσει στη σκληρή δουλειά που απαιτείται για να επιτευχθούν οι στόχοι. Άλλωστε είναι γνωστό ότι “η καριέρα είναι χολέρα” όπως λέει κι ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Comments are closed.