• Να παραιτηθούν…και μετά;

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καλεί τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες της να πράξουν κατά συνείδηση όσον αφορά τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση ‘Παραιτηθείτε’ στις 15 Ιουνίου.

  Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτή η κυβέρνηση είναι από τις χειρότερες που πέρασαν ποτέ από τη χώρα. Το διαρκώς υποβαθμιζόμενο πολιτικό επίπεδο των κυβερνήσεων την εποχή της κρίσης, αλλά και πριν, μας οδήγησε εδώ που είμαστε τώρα.

  Η χώρα βιώνει μια διπλή καταστροφή. Η πρώτη έχει να κάνει με τον βιοπορισμό και την περιουσία των πολιτών. Η δεύτερη αφορά το εργατικό δυναμικό της χώρας, αφού η χρόνια ανεργία σε νέες και νέους αχρηστεύει τα πιο παραγωγικά χρόνια τους και τους καθιστά ανίκανους και ανήμπορους να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

  Η κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί με επιστροφή στα ημίμετρα του παρελθόντος. Τί ακολουθεί το αίτημα ‘παραιτηθείτε’; Η επιστροφή σε μια πιο ήπια παρακμή και η “αποκατάσταση” ενός μανδύα σοβαρότητας; Είναι αρκετά αυτά για να σταματήσουν τη βύθιση της χώρας;

  Στη Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζουμε πως το “παραιτηθείτε” οφείλει να συνοδεύεται από τα μέτρα που απαιτούνται για την εκ θεμελίων αλλαγή της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την κρίση το συντομότερο δυνατό. Μέτρα που θα κινηθούν σε τέσσερις άξονες:

  1) Την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με την μορφή του Αρνητικού Φόρου,
  2) Την δραστική απελευθέρωση της οικονομίας σε όλα τα μέτωπα με στόχο τον όσο το δυνατόν πιο καθολικό διαχωρισμό κράτους και οικονομίας,
  3) Τη δραστική μείωση της φορολογίας σε όλα τα επίπεδα και
  4) Τη δραστική μείωση του κράτους και του κρατικού παρεμβατισμού.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία επαναλαμβάνει με θέρμη αυτά τα αιτήματα από την ίδρυσή της. Είναι καιρός να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.

Comments are closed.