• «Χρυσό» στο ντόπινγκ έδωσε στην Ελλάδα ο Ζακ Ρογκ

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει στους Έλληνες πολίτες τον διασυρμό της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, στην οποία απένειμε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρόγκ το «χρυσό» μετάλλιο του ντόπινγκ. Για τον εξευτελισμό αυτό της χώρας κανείς πολιτικός ή αθλητικός παράγοντας της Ελλάδας δεν θεωρήθηκε υπεύθυνος και ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε τη παραίτηση κανενός. Αποτελούν όλα αυτά συμπτώματα γενικευμένης αναισθησίας ή σιωπηρή ομολογία της αποτυχίας εξαπάτησης της διεθνούς αθλητικής κοινότητας από το ελληνικό κράτος; Μάλλον ισχύουν και τα δύο…

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ο ΣΕΓΑΣ απάλλαξε από κάθε κατηγορία τους Κεντέρη – Θάνου στις 18 Μαρτίου 2005, για να χάσει κάθε αξιοπιστία ένα χρόνο μετά, όταν ο Κεντέρης και η Θάνου ομολογούν την ενοχή τους στη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου (IAAF)! Όσον αφορά το ποινικό μέρος της υπόθεσης οι διώξεις που ασκήθηκαν από τις Ελληνικές εισαγγελικές αρχές για το αδίκημα «παρακώλυσης ελέγχου αντιντόπινγκ» κατά του προπονητή και των δύο αθλητών αρχειοθετήθηκαν βάσει μεταγενέστερου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος προέβλεπε την αρχειοθέτηση των αδικημάτων που επισύρουν ποινή μέχρις ενός έτους! Σημειωτέον ότι για ίδιου τύπου αδικήματα η Μάριον Τζόουνς καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης έξι μηνών από την αμερικάνικη δικαιοσύνη για ψευδή κατάθεση και της αφαιρέθηκαν τα πέντε μετάλλια που είχε πάρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι τα παραπάνω γεγονότα επιβεβαιώνουν κάτι που πολλοί υποψιάζονταν, ότι, δηλαδή αυτό το ίδιο το Ελληνικό κράτος, είναι ο ενορχηστρωτής του ντοπαρίσματος των Ελλήνων αθλητών, όπως επίσης και ο προστάτης των παρανομούντων όταν αυτή η εγκληματική του πολιτική αποκαλύπτεται από ελέγχους διεθνών φορέων (WADA).

    Η θεσμοθετημένη ατιμωρησία επιβεβαιώνεται και από το ότι το Ελληνικό κράτος, εν έτει 2008, δεν έχει ακόμα ορίσει ένα απλό αλλά αυστηρό πλαίσιο κανόνων το οποίο, αν και υπάρχει σε μορφή νομοσχεδίου, δεν κατατέθηκε την άνοιξη όπως αναμενόταν. Η καθυστερημένη κατάθεση του από τη κυβέρνηση δικαιολογήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη με το θλιβερό επιχείρημα ότι «Το νομοσχέδιο, το οποίο είναι πολύ αυστηρό, θα ισχύσει από τη νέα σεζόν. Δεν ήταν σωστό να το βγάζαμε πριν από τους Ολυμπιακούς. Για οποιαδήποτε αποτυχία θα έλεγαν ότι οι αθλητές επηρεάστηκαν από το νομοσχέδιο».

    Όταν όμως αυτή η δικαιολογία παρουσιάζεται μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα ντοπαρίσματος Ελλήνων αθλητών που σημειώθηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου αποδεικνύεται ότι η πανθομολογούμενη ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού της χώρας είναι πλέον επικίνδυνη για τα συμφέροντα των πολιτών της.

Comments are closed.