• Νέα φοροεισπρακτική επιδρομή, η επιχειρηματικότητα –πάλι- υπό διωγμό

     Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωση της χαρακτηρίζει τη φοροεπιδρομή που αποφάσισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως ομολογία της αποτυχίας της να εκτελέσει τον προϋπολογισμό του 2008, ο οποίος έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο. Υπενθυμίζεται ότι την εκτέλεση αυτού ακριβώς του προϋπολογισμού επικαλέστηκε πριν από ένα χρόνο ο κ. Καραμανλής για τη προκήρυξη πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι «η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, ενός προϋπολογισμού ανάπτυξης, ενός προϋπολογισμού ευθύνης, αποκτά χαρακτήρα εθνικής υπόθεσης». Επομένως, η μη ομολογία αποτυχίας από τον πρωθυπουργό και η φοροεπιδρομή που αποφασίστηκε από την κυβερνητική επιτροπή αποτελούν δείγματα έσχατης ανευθυνότητας για ένα ζήτημα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως «εθνική υπόθεση» πριν από ένα χρόνο.

    Η εκτίναξη του δημόσιου χρέους, από τα 167,7 δισ. ευρώ που το παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία, σε 251,9 δισ. ευρώ φέτος και η «διαχείρισή» του με διαδοχικές φοροεισπρακτικές επιδρομές το 2008 και το 2007, αποδεικνύουν πλέον ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ανίκανη να εκτελέσει οποιονδήποτε προϋπολογισμό. Ακόμα χειρότερα, η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει τις διαδοχικές αυτές αποτυχίες της καταφεύγοντας στην εύκολη λύση της παραπέρα φορολόγησης αυτών που παράγουν τον πλούτο αυτής της χώρας, στραγγαλίζοντας οικονομικά τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

    Επιβεβαιώνεται έτσι, με τραγικό τρόπο, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ανίκανη, ακόμα και να αντιληφθεί, πόσον μάλλον να εφαρμόσει, την αναγκαιότητα εισαγωγής και στην Ελλάδα πασίγνωστων μεταρρυθμίσεων που συνιστούν οι διεθνείς οργανισμοί και οι οποίες έβγαλαν από τη φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο.  Στην Ελλάδα, αντίθετα, οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, με την αμέριστη συμπαράσταση των υπόλοιπων κομμάτων ανταγωνίζονται σε πλειστηριασμό προτάσεων ενίσχυσης του κρατικίστικου μοντέλου και της δίωξης της επιχειρηματικότητας καταφέρνοντας έτσι να τοποθετήσουν την Ελλάδα στην 100ή θέση της παγκόσμιας οικονομικής ανταγωνιστικότητας επί συνόλου 178 χωρών (Διεθνής Τράπεζα, Doing Business 2008), θέση που χειροτέρεψε σε σχέση με το 2007. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, αποτελεί το μόνο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα που προτείνει στο πρόγραμμα του τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που συνιστά η Διεθνής Τράπεζα.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτείνει –μόνη- ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο, μεταξύ άλλων, στην κατάργηση των κρατικών μονοπωλίων και την απόσυρση του κράτους από επιχειρηματικές δραστηριότητες, τη θέσπιση φορολογίας μοναδικού –χαμηλού- συντελεστή, την απλοποίηση των κανόνων και την ενίσχυση των ελέγχων τήρησής τους και την τόνωση των επενδύσεων και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί με επιτυχία τις ευκαιρίες που της προσφέρουν οι παγκοσμιοποιημένες αγορές. Εισάγοντας τις μεταρρυθμίσεις αυτές στον «εξομοιωτή μεταρρυθμίσεων» της Διεθνούς Τράπεζας αποδεικνύεται ότι η εφαρμογή των προτάσεων αυτών θα ανέβαζε την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας στη πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, από την 100ή θέση που κατέχει σήμερα.

    Για τη Φιλελεύθερη Συμμαχία μόνο η βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας μέσω των, διεθνώς επιτυχημένων, φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων που προτείνει, θα δημιουργήσει πλούτο για τους πολλούς.

    Αντίθετα, η συνεχιζόμενη, από το σύνολο του πολιτικού συστήματος, ενίσχυση του κρατισμού και δίωξη της επιχειρηματικότητας θα συνεχίσουν να οδηγούν όλο και περισσότερους στη φτώχεια, την ακρίβεια και την ανεργία.

    Όλοι προτείνουν περισσότερο κράτος. ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ !

     

    Image

Comments are closed.