• Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

     Με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης η Φιλελεύθερη Συμμαχία επισημαίνει ότι το μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό δεν δημιουργεί αισιοδοξία για επίλυση των εκρηκτικών προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί.

    Προβλήματα όπως η προβλεπόμενη κατάρρευση του ασφαλιστικού μετά το 2010, η εκτίναξη της ακρίβειας λόγω ανύπαρκτου ανταγωνισμού, η αύξηση του δημόσιου χρέους στα 210 δις ευρώ, η αναστολή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, η καταστροφή του περιβάλλοντος, απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.Όμως η πολιτική ενίσχυση του δεξιού και αριστερού συντηρητισμού και λαϊκισμού στις πρόσφατες εκλογές εγγυάται την αναβολή, για άλλη μια φορά, των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται.

    Η άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις της ακροδεξιάς στο θέμα του βιβλίου της Ιστορίας αποτελεί τη πρώτη ένδειξη “αποφασιστικότητας” της νέας κυβέρνησης. Η ενδεχόμενη “στροφή στα αριστερά” του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με την άνοδο της αριστεράς εγγυώνται υπεράσπιση του σημερινού τέλματος.

    Κυβέρνηση και αντιπολίτευση με πρόσχημα την διατήρηση του “κοινωνικού κράτους” διατηρούν ένα καθεστώς που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των προνομιούχων συντεχνιών στη παιδεία, στο ασφαλιστικό, στη δημόσια διοίκηση, στις ΔΕΚΟ. Έτσι, η ανάπτυξη της χώρας θυσιάζεται στα συμφέροντα λίγων, αλλά ισχυρών, παρασιτικών ομάδων.

    Στον αντίποδα όλων αυτών η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτείνει τις φιλελεύθερες πολιτικές της προτάσεις: την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, τη κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, την απεξάρτηση από το κράτος των ιδρυμάτων εκπαίδευσης – περίθαλψης – ασφάλισης, τη μείωση των φόρων και την εφαρμογή κεφαλαιοποιητικού ασφαλιστικού συστήματος.

Comments are closed.