• Πολίτες, πολιτικοί και κόμματα είναι καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν

     H Φιλελεύθερη Συμμαχία, σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει το υπόμνημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα έναν ακόμα κόλαφο για το σύνολο του ελληνικού πολιτικού συστήματος που, επί δεκαετίες, αδυνατεί να υιοθετήσει και υλοποιήσει τις θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι το καθεστώς μόνιμης κοινοτικής επιτήρησης στο οποίο έχει εισέλθει η χώρα μπορεί να τη σώσει από την οικονομική χρεοκοπία στην οποία την οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, το πολιτικό της σύστημα. Καμιά όμως εξωτερική επιτήρηση δεν θα μπορέσει ποτέ να επιβάλλει στη χώρα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις όσο το εγχώριο πολιτικό σύστημα τις αρνείται και τις υπονομεύει. Είναι πλέον φανερό ότι η αλλαγή του ελληνικού πολιτικού συστήματος αποτελεί μοναδική προϋπόθεση κάθε θετικής εξέλιξης για τη χώρα και τους πολίτες της.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία επισημάνει ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις θα υλοποιηθούν μόνο εφόσον τα κόμματα εξουσίας πιεστούν αποτελεσματικά από ένα κίνημα ενεργών πολιτών.  

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καλεί στη δημιουργία ευρείας μεταρρυθμιστικής συμπαράταξης. Η πολιτική αυτή κίνηση θα μπορούσε να ζητήσει την ψήφο των πολιτών στις εκλογές δηλώνοντας δημόσια ότι θα υποστηρίξει τον σχηματισμό οποιασδήποτε κυβέρνησης μειοψηφίας υπό τον όρο ότι αυτή θα δεσμευθεί, επίσης δημόσια, για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα.

    Κάθε πολίτης, κάθε πολιτικός και κάθε κόμμα είναι καιρός να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. 

Comments are closed.