• ΕΡΤ: Κλείσιμο Ναι-‘Επανεκκίνηση’ Όχι!

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία χαιρετίζει το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ.

  Η αμεσότητα που επιλέχθηκε και η τεκμηριωμένη ανακοίνωση που περιγράφει το όργιο σπατάλης και αδιαφάνειας που επικρατούσε τόσα χρόνια στην ΕΡΤ, δείχνει ότι μια άλλη πολιτική είναι εφικτή. Μια πολιτική σύγκρουσης με τον παρασιτισμό και την ακινησία. Μια πολιτική ευθείας και ειλικρινούς ενημέρωσης των πολιτών που τόσα χρόνια πληρώνουν κάθε είδους χαράτσια για αργόμισθους, υπεράριθμους και κομματικά διορισμένους υπαλλήλους παραμερίζοντας τις όποιες αξιόλογες μεμονωμένες προσπάθειες υπήρχαν στην ΕΡΤ.

  Θα υπενθυμίσουμε πως το τέλος για την ΕΡΤ σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ισοδυναμεί με τα έξοδα διατροφής ενός νοικοκυριού για μια εβδομάδα. Με το κλείσιμο μερικών ακόμη οργανισμών και τη μείωση φόρων ίσως οι συμπολίτες μας που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας να πάρουν μια οικονομική ανάσα.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία γνωρίζει ότι μπορεί να υποκρύπτονται και πολιτικές σκοπιμότητες, ότι η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει κάνει ελάχιστα, ότι η υλοποίηση της απόφασης θα είναι πολύ δύσκολη, με την αντίδραση όλου του πολιτικού και συνδικαλιστικού κατεστημένου. Πέρα όμως από αυτά, καλεί όλες τις δυνάμεις της λογικής και της ευθύνης, μέσα και έξω από την κυβέρνηση, να στηρίξουν τη συγκεκριμένη απόφαση και να πιέσουν ώστε να ακολουθήσουν και άλλες, παρόμοιες.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, υποστηρίζει πως το Κράτος δεν έχει πλέον λόγο να κατέχει ή να χρηματοδοτεί ΜΜΕ δημόσια ή ιδιωτικά. Οι πολίτες μπορούν πλέον να ενημερωθούν, να ψυχαγωγηθούν και να επιμορφωθούν χωρίς τη βοήθεια του Κράτους και χωρίς να χρησιμοποιούνται τα χρήματα των φορολογούμενων για τη συντήρηση μηχανισμών κάθε είδους προπαγάνδας και επιβολής αξιών.

  Και γι’αυτό δε συμφωνεί με την απόφαση της Κυβέρνησης για επανίδρυση του ίδιου ή παρόμοιου οργανισμού. Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα πρέπει να είναι το συμβολικό τέλος μιας εποχής και όχι μια παρένθεση.

Comments are closed.