• Εξέγερση στην Αμυγδαλέζα: η σιωπή των αμνών

    Η εξέγερση των κολασμένων στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας, ήταν μια αναμενόμενη συμπεριφορά, στη μη αναμενόμενη για χώρα της ΕΕ “πολιτική μετανάστευσης” της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Η απόλυτη περιφρόνηση των στοιχειωδών προβλεπομένων από τις σχετικές Διεθνείς Συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα για τη διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών που ζητούν προστασία και καταφύγιο στη χώρα συνεχίζεται.

    Εκατομμύρια ευρώ παρέχονται στις Ελληνικές αρχές προκειμένου να υποδεχτούν τους πληθυσμούς αυτούς σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας, και σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξετάσουν ατομικά ποιo είναι το καθεστώς του κάθε αιτουμένου διεθνούς προστασίας, με τη βοήθεια εκπαιδευμένου γι αυτό πολιτικού προσωπικού, αφού θα έχει παρασχεθεί το δικαίωμα αίτησης διεθνούς προστασίας σε όποιον το δικαιούται σύμφωνα με το νόμο. Η Ελληνική Πολιτεία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της. Οι δικαιούμενοι δεν διευκολύνονται στη διαδικασία αυτή, αλλά παρακωλύονται συστηματικά και από τις αρχές στο να έλθουν σε επαφή με τη διαδικασία αυτή.

    Όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες (η οποία και επιβλέπει τη διαδικασία), μέσα σε λίγες εβδομάδες συστηματικής εργασίας, εκπαιδευμένοι υπάλληλοι μπορούν να διαπιστώνουν την καταγωγή και το αίτημα του καθενός. Στη χώρα μας δεκάδες χιλιάδες αιτούντες παραμένουν σε μια ατέλειωτη ταλαιπωρία, καθυστέρηση και περιφρόνηση. Μετά τη διαδικασία αυτή οι μεν πρόσφυγες θα μπορούν να πάνε όπου θέλουν με τα προσφυγικά έγγραφα, οι μετανάστες που θα μείνουν θα εντάσσονται στην κοινωνία μας, και οι μη δικαιούχοι παραμονής θα επαναπροωθούνται με χρήματα τόσο του Διεθνούς όσο και του Ελληνικού Οργανισμού Μετανάστευσης ή θα απελαύνονται στις χώρες τους. Για όσους οι χώρες προέλευσης δεν θα δέχονται επιστροφή, μετά από μια ευρωπαϊκή και όχι μόνο συνεννόηση (όπως γίνεται σήμερα με τους πρόσφυγες από τη Συρία και όχι μόνο), θα ταξιδεύουν σε χώρες μετά  από συνεννόηση με την ΕΕ ή άλλες χώρες του ΟΗΕ.

    Και βέβαια μετανάστες που δεν μπορούν να μετακινηθούν για κάποιο διάστημα δεν μπορούν να παραμένουν κρατούμενοι με τις συνθήκες που παρατηρούμε σήμερα στην Αμυγδαλέζα ή στα γνωστά στρατόπεδα της ντροπής!!

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καλεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξεως να εισηγηθεί στην κυβέρνησή του την επεξεργασία Πολιτικής Μετανάστευσης προς την κατεύθυνση αυτή, και να πάψει τους παράνομους  βασανιστικούς και προσβλητικούς ακροβατισμούς στο θέμα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αγνοήσει εγκληματικά. Είνσι τουλάχιστο υποτιμητικό για τη νοημοσύνη των Ελλήνων αλλά και των Ευρωπαίων πολιτών, μιά κυβέρνηση να εργάζεται για τις δυνάμεις του φασισμού που κατά τα άλλα καταδικάζει. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής!!

Comments are closed.