• Ευρωπαϊκή Ένωση του ανταγωνισμού και της ελεύθερης οικονομίας και όχι των φόρων

  Μετά από την υπόθεση του λαδιού μια ακόμα μελανή σελίδα γράφεται στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Η απόφαση της Ανδόρας μετά από πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει φόρο εισοδήματος αποτελεί αρνητική εξέλιξη για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η φορολογική εναρμόνιση που υποστηρίζουν τα κράτη μέλη με το περισσότερο κρατισμό θα φέρει οικονομικό τέλμα σε όλη την Ευρώπη.

  Το γεγονός πως η Ανδόρα δεν αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στερεί οποιαδήποτε νομιμοποίηση στις πιέσεις της ΕΕ προς το μικρό κράτος.


  Η αντιμετώπιση του ανταγωνισμού από χώρες ανεξάρτητες, με επιτυχημένα φορολογικά συστήματα, δε γίνεται με πιέσεις, απαγορεύσεις και απειλές αλλά με τη θέσπιση ανταγωνιστικά χαμηλής φορολογίας. Φορολογίας που δε δίνει το κίνητρο στις παραγωγικές δυνάμεις να ξοδεύουν πόρους στην αναζήτηση τρόπων για να απαλλαγούν απο το δυσβάσταχτο βάρος του κρατισμού.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει μια Ευρωπαϊκή Ένωση προστάτη των ατομικών δικαιωμάτων, της οικονομικής ελευθερίας και του ανταγωνισμού με εφαρμογή της αρχής της επικουρικότητας και θα αντιταχθεί στη γραφειοκρατεία και σε λογικές ισοπέδωσης και εξομοίωσης των οικονομιών των κρατών μελών.

  Μόνο έτσι θα μπορέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποτελέσει αξιόλογη οικονομική δύναμη ικανή να ανταπεξέλθει στις μεγάλες προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Comments are closed.