• Η βία πρέπει να εκλείψει

    Μετά και τη σημερινή δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο -κι εφόσον αυτή αποδειχθεί ότι είχε πολιτικά κίνητρα- είναι πλέον εμφανές ότι ο κύκλος της βίας αντί να κλείνει ανοίγει περισσότερο. Παράλληλα, οι δημοκρατικοί πολίτες, όλοι εκείνοι που πιστεύουν σε ένα κράτος δικαίου, ελευθερίας και ισοπολιτείας, παρακολουθούν αποσβολωμένοι δύο αντιμαχόμενες πλευρές με κοινά χαρακτηριστικά να προσπαθούν να εξοντώσουν η μία την άλλη.

    Έχει έρθει η ώρα να σταθούμε όσοι περισσότεροι γίνεται εναντίον κάθε μορφής βίας προς οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Το επιβάλλει η φιλελεύθερη λογική μας, το επιβάλλουν οι αξίες του δυτικού τρόπου ζωής μέσα στον οποίο γεννήθηκε το κίνημα του φιλελευθερισμού. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα είναι πάντα εκεί για να ορθώνει το ανάστημά της απέναντι σε εκείνους που προτιμούν τη βία από το διάλογο, τη γροθιά από την ανταλλαγή επιχειρημάτων, τις σφαίρες από την υγιή αντιπαράθεση μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την δολοφονία των δύο συνανθρώπων μας και συλλυπείται τους οικείους τους.

Comments are closed.