• Ούτε ΕΡΤ, ούτε ΕΔΤ, τέλος στο Κράτος-καναλάρχη

    Η Κυβέρνηση από σήμερα υλοποιεί την απόφασή της να εκπέμψει ο νέος φορέας τηλεόρασης.
    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία επικρότησε το κλείσιμο της αμαρτωλής ΕΡΤ και ζήτησε την απόσυρση του κράτους από τον τομέα των ΜΜΕ, όπως έχει ζητήσει και την απόσυρσή του από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι 29 μέρες που πέρασαν χωρίς κρατικά ΜΜΕ απέδειξαν πως για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν άλλαξε απολύτως τίποτε.

    Επιπλέον, αν δεν δίνονταν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους θα επαναπροσληφθούν μετά το τέλος των θερινών διακοπών με ειδική διάταξη που τους εξαιρεί από το πλαφόν αποζημιώσεων των 15 χιλιάδων ευρώ, ίσως πράγματι προέκυπτε κάποιο δημοσιονομικό όφελος, όπως λανθασμένα ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία χαιρετίζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες των πολιτών να εκμεταλλευθούν τις νέες τεχνολογίες για να ενημερωθούν και να ενημερώσουν, να εκπέμψουν και να δεχθούν πολιτισμικά ερεθίσματα, να διαδώσουν ιδέες, να ψυχαγωγήσουν και να ψυχαγωγηθούν όπως αυτοί προτιμούν, χωρίς την επιβολή χαρατσιών και την πατερναλιστική προβολή συγκεκριμένων προτύπων, ιδεών και αξιών στο όνομα κάποιας θολής ‘στήριξης στον πολιτισμό’, ή κάποιας ‘αντικειμενικής ενημέρωσης’, η οποία αλλάζει γραμμή κάθε φορά που αλλάζει και ο αρμόδιος υπουργός.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει πως είναι καιρός τα Κρατικά ΜΜΕ να λάβουν τη θέση τους στα ξεπερασμένα σύμβολα του παρελθόντος, δίπλα στους κρατικούς αερομεταφορείς και στις κρατικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Comments are closed.