• Να διακοπεί η χρηματοδότηση των κατειλημμένων Πανεπιστημίων

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καταδικάζει τις συνεχιζόμενες καταλήψεις σε σχολεία και Πανεπιστήμια και τις ακρότητες που παρακολουθούμε όπως την ενέργεια ομάδας φοιτητών του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, να αποκλείσουν τις αίθουσες και να εμποδίσουν συμφοιτητές τους να εξεταστούν σε μαθηματά τους.

  Οποιαδήποτε ενέργεια έχει ως αποτέλεσμα τη παρεμπόδιση παραδόσεων και εξετάσεων στα Πανεπιστήμια, είναι αντιδημοκρατική και δε νομιμοποιείται ούτε ηθικά, ούτε με ψηφοφορίες. Το δικαίωμα των φοιτητών να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους στα Δημόσια Πανεπιστήμια είναι αδιαπραγμάτευτο και πρέπει να προστατεύεται.

  Υποστηρίζουμε το κίνημα για ‘Ανοιχτά Πανεπιστήμια‘ και ελπίζουμε να αποτελέσει σημείο στροφής για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  Καλούμε τις Πανεπιστημιακές αρχές να δώσουν τέλος στις καταλήψεις και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της πλειοψηφίας των φοιτητών, ως έχουν υποχρέωση να κάνουν.

  Τέλος καλούμε τη Κυβέρνηση να διακόψει τη χρηματοδότηση σε οποιοδήποτε ίδρυμα παραμένει κατειλημμένο και κλειστό.

  Είναι αδιανόητο να ζητούνται φόροι από τους πολίτες για να χρηματοδοτούνται φορείς που δεν παρέχουν τις υπηρεσίες για τις οποίες έχουν ιδρυθεί.

Comments are closed.