• Μια “σφαλιάρα” την ημέρα …..

  Οι δηλώσεις του μέχρι χθες αντιπρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου (” πρέπει να φασιστοποιηθουμε-να ρίχνουμε καμμιά σφαλιάρα- μόνο έτσι καταλαβαίνει ο Ελληνας..”) καταδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο δύο πραγματικότητες:  O φασισμός ειναι κάτι περισσότερο απο ένας κομματικός σχηματισμός.

  1.  Είναι “μικρή” καθημερινή στάση και συμπεριφορά που απευθύνεται στο θυμικό. Ο λόγος του εμπεριέχει υπεραπλούστευση και χυδαιότητα.
  Αυτός ο “εφικτός φασισμός στην πράξη“, διαχέεται πια σε πολλές καθημερινές πρακτικές της ελληνικής κοινωνίας. Τον συναντάμε στα πεζοδρόμια, στα σχολεία και στις σχολές, αλλά και στον λόγο των ποικιλώνυμων “ελίτ”.

  2.   Η ποιότητα της σκέψης και του λόγου του συγκεκριμένου ακαδημαϊκού, δεν είναι “μεμονωμένο γεγονός“. Οι υπερασπιστές της ακινησίας και οι “αγωνιστές των καταχτήσεων” που μάχονται τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας …. που φοβούνται την αξιολόγηση, τον ανταγωνισμό και το σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου, έχουν μπροστά στα ματια τους τα “σκουπίδια” που αγάπησαν.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχια, για μια ακόμη φορά καλεί πολιτικά κόμματα και φορείς σε εγρήγορση.

  Και απευθυνόμενη στους ελεύθερους πολίτες, τους καλεί να την πλαισιώσουν και να δώσουμε μαζί τον καθημερινό αγώνα για μια ανοικτή κοινωνία, σύγχρονη, ευρωπαϊκή και ελεύθερη!

Comments are closed.