• Κατάθεση μήνυσης από την Φ.Σ.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, συμπεριλαμβανομένων των συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 12/7/2007, στις 11.30 το μεσημέρι, στον Άρειο Πάγο.

    Στη μηνυτήρια αναφορά της κατά παντός υπευθύνου, η Φιλελεύθερη Συμμαχία τονίζει ότι δεν εξαιρεί τους συνδικαλιστές μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων που όρισε η ΑΔΕΔΥ, δεδομένου ότι συμμετείχαν και αυτοί στη λήψη των σχετικών ομόφωνων αποφάσεων που ζημίωσαν τους ασφαλισμένους.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είχε προαναγγείλει την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς σε σχετικό δελτίο τύπου στις 31/5/07.

    Έκτοτε, οι εξελίξεις και η δικαστική έρευνα, επιβεβαίωσαν πλήρως τις αρχικές καταγγελίες της Φ.Σ., τόσο για το βάθος όσο και για την έκταση των ευθυνών. Η μηνυτήρια αναφορά κατατίθεται και στην σχετική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να διερευνηθούν οι διαφαινόμενες πολλαπλές παραβιάσεις του Κοινοτικού Δικαίου που έχουν συμβεί τόσο από άτομα και ομάδες όσο και από το ίδιο το Ελληνικό Κράτος.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία διαπιστώνει με απογοήτευση ότι η υπόθεση των ομολόγων έχει υποταχθεί πλήρως στο πολιτικό παιχνίδι και τις προεκλογικές σκοπιμότητες, με το ένα κόμμα να θέλει να τη χρησιμοποιήσει σαν άμεσο προεκλογικό όπλο και το άλλο να θέλει να διαχύσει τις ευθύνες και να καθυστερήσει τις αποκαλύψεις.

Comments are closed.