• Και η Αστυνομία ενάντια στη νομιμότητα;

    Μετά την ολοκληρωτική άρση προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων από το υπουργείο Οικονομικών, σειρά έχει η άρση και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης υπόστασης και του κράτους δικαίου από αυτούς που υποτίθεται ότι το εκπροσωπούν. Το βίντεο που αρχίζει και παίζεται στο youtube με τον ξυλοδαρμό ενός άοπλου πολίτη (μετανάστη ή μη, δεν έχει σημασία), δείχνει γλαφυρά τη νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία έχει διατυπώσει επανειλλημένα τη θέση της, ότι χρειαζόμαστε μια Αστυνομία ψύχραιμη και επαγγελματική που θα αφοπλίζει, θα ακινητοποιεί, και θα συλλαμβάνει αλλά που δε θα βιαιοπραγεί.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία εκτιμά ότι τέτοια περιστατικά θα δημιουργήσουν εκρηκτικό μείγμα στις σχέσεις κράτους – πολίτη με πολίτες απομακρυσμένους από την Αστυνομία αντί αρωγούς στην προσπαθειά της για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία λυπάται, που τα δύο κόμματα εξουσίας καταφεύγουν με λαϊκισμό στους ψηφοθηρικούς προεκλογικούς μήνες “ασφάλειας”, και εκτιμά ότι φέρουν την κύρια ευθύνη για την όλο και πιο συχνή εκτροπή της Αστυνομίας εκτός ορίων νομιμότητας.

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία συμμετέχει στις εκλογές της 6 Μαΐου σε συνασπισμό με τη Δράση και σας καλεί να την ενισχύσετε με την ψήφο σας. Μόνο με την κοινοβουλευτική εκπροσώπησή σας από ανθρώπους που διαπνέονται από τις αξίες της ελευθερίας και του ευρωπαϊκού ορθολογισμού θα συνεισφέρετε στην συγκράτηση του κομματικού μετώπου του αυταρχισμού και της ασυδοσίας. Γιατί μπορούμε να έχουμε ασφάλεια και προστασία, με απόλυτο σεβασμό στη σωματική ακεραιότητα και στην ανθρώπινη αξία όλων μας.

Comments are closed.