• Η Φιλελεύθερη Συμμαχία ζητά την αναβολή των εκλογών

    Η Φιλελεύθερη Συμμαχία έχει κατακρίνει την επιλογή του πρωθυπουργού να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές με μια ουσιαστικά συνταγματική εκτροπή.

    Σήμερα, που η κατάσταση στην Πελοπόννησο αγγίζει τα όρια της εθνικής καταστροφής, η Φιλελεύθερη Συμμαχία ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναβάλει τις εκλογές. Δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί μια ομαλή προεκλογική περίοδος και να γίνει ένας ουσιαστικός πολιτικός διάλογος και ταυτόχρονα να λαμβάνονται νηφάλιες πολιτικές αποφάσεις με την Δυτική Πελοπόννησο να καίγεται και να μετρά νεκρούς.

    Η πρόταση για αναβολή των εκλογών αποτελεί ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους δεκάδες νεκρούς αυτής της τραγωδίας και τις οικογένειες τους. Επίσης, θα επιτρέψει στον κρατικό μηχανισμό να αφοσιωθεί στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που καίνε την Ελλάδα εδώ και μήνες.

    Η πρόταση αυτή της Φιλελεύθερης Συμμαχίας αποσκοπεί στη διαφύλαξη της ουσιαστικής έννοιας και ποιότητας της Δημοκρατίας μας, επιτρέποντας στον πολίτη να προσέλθει στις κάλπες σωστά ενημερωμένος, μετά από έναν εκτεταμένο δημόσιο διάλογο και με την νηφαλιότητα που απαιτεί η κορυφαία στιγμή του πολιτεύματός μας.

    Η πρόταση αυτή της Φιλελεύθερης Συμμαχίας θα πρέπει να υλοποιηθεί τηρώντας το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος. Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την διερεύνηση και εξεύρεση της σύννομης διεξόδου στο αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε.

Comments are closed.