• Η επίσκεψη Πούτιν

    Οι πρόσφατες δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου για την αντιδημοκρατική στάση των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΝ, απέναντι στο νόμο-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση, “παραβιάζουν ανοικτές θύρες” καθώς είναι γνωστό ότι για μεγάλο μέρος της ελληνικής Αριστεράς η έννοια του κράτους δικαίου έχει νόημα μόνο όσον αφορά την κατάλυση του.

    Οι δηλώσεις αυτές, είναι ωστόσο εξαιρετικά χρήσιμες προκειμένου να αποκαλύψουν την υποκριτική στάση των επαγγελματιών ψηφοθηρών της “αριστεροφροσύνης” και του “μεσαίου χώρου”. Δυστυχώς οι αντιλήψεις αυτές διαχέονται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όπου η απουσία μιας εύρωστης κοινωνίας πολιτών συνεπάγεται την έλλειψη ουσιαστικού σεβασμού απέναντι στους πολίτες και τους νόμους. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά καθώς μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας καθημερινά παραδίδει μαθήματα πατερναλισμού και περιφρόνησης των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν, που επισκέπτεται σήμερα τη χώρα μας, αναμφίβολα θα νοιώσει απόλυτα οικεία σε ένα τέτοιο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον, και θα ικανοποιηθεί από την εγχώρια “ομερτά” που επιβάλει σιγή για τις βάρβαρες παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Ρωσία. Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν πληροφορηθεί πως κάποιες από τις “σοβιετικού τύπου” πρακτικές οικονομικής διακυβέρνησής του, βρίσκουν εφαρμογή από το οικονομικό επιτελείο του “νεοφιλελεύθερου” Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, που, εν έτει 2007, κρατικοποιεί ιδιωτική περιουσία. Όπως είναι γνωστό, τα ιδιωτικά ασφαλιστικά συμβόλαια των εργαζομένων στη Τράπεζα Αττικής με διαχειριστή την Εθνική Ασφαλιστική, επιβλήθηκε να μεταφερθούν, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο Επικουρικό Ταμείο των Τραπεζοϋπαλλήλων.

    Από τη πλευρά της, η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα συνεχίσει ακούραστα να στηλιτεύει τις αντιφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης και να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην ενίσχυση των θεσμών της ανοικτής κοινωνίας και οικονομίας, με στόχο τη δημιουργία μίας σύγχρονης, φιλελεύθερης, προοδευτικής και ευημερούσας κοινωνίας.

Comments are closed.